Blaž Kavčič osvojil že 13. turnir serije ATP Challenger!

22.03.2015
Slovenski tenisač Blaž Kavčič je v vlogi 1. nosilca na ATP Challengerju v Šenzenu pokoril vso konkurenco!

ŠENZEN, KITAJSKA - 28-letni Blaž Kavčič (111. na ATP) ni potreboval veliko časa, da je po operaciji na stopalu našel tekmovalno formo. Na ATP Challengerju na Kitajskem je po treh težkih dvobojih v finalu opravil na lažji način in premagal 32-letnega Brazilca Andrea Ghema (171.) s 7:5, 6:4! ČESTITKE!

Le en mesec po operaciji, v kateri so mu odstranili ukleščen živec na desnem stopalu, je mojster povratkov po poškodbah, Blaž Kavčič zaigral na turnirju in osvojil že svoj 13. naslov serije ATP Challenger.

1. niz sta oba igralca začela nervozno in posledično je prišlo do petih brejkov. Blaž je bil vseeno uspešnejši s tremi in je povedel v nizih. Tudi v 2. nizu igra ni bila na najvišjem nivoju, a je Kavčič po drugem brejku kontroliral položaj. V 10. igri je rutinirano odserviral za pomembno zmago, ki mu bo dala še večji zagon v nadaljevanju sezone. Dvoboj je trajal 1 uro in 35 minut!

Slovenec je tako prišel že do 13. lovorike na turnirjih serije ATP Challenger, lani je osvojil 3. Na ATP lestvici se bo ponovno uvrstil med top100 (87.) in izrinil iz stoterice Blaža Rolo. Če zmaga danes v finalu ATP Challengerja v Irvingu, ga bo prehitel še Aljaž Bedene.

Blaž Kavčič je osvojil 100 ATP točk in si priigral 10.800$!

»Uspeh, ki sem ga dosegel na tem turnirju mi pomeni ogromno. Kar se tiče rezultata nisem dosegel nič posebnega, na tej ravni sem bil že pred leti. Bolj pomembno je, da v zadnjem času po vseh teh neverjetnih in čudnih poškodbah vztrajam in nekako ohranjam željo po nadaljevanju, kar je najtežje. Ta zmaga je uspeh, ker pomeni potrditev vseh težkih odločitev, da v najtežjih trenutkih najdeš motivacijo za nadaljevanje,« je po tekmi dejal Blaž in dodal: »V bistvu mi ni povsem jasno kako mi je to uspelo, saj še prejšnji teden nisem mogel neovirano teči in obremenjevati stopala. Sama igra in forma še ni na želeni ravni, kar je nekako logično, ampak štejejo zmage. Dobra igra ne pomaga prav dosti, če nisi tekmovalno uspešen. Vesel sem, da uspevam po vseh teh poškodbah ohranjati energijo in željo za nadaljevanje. Ta zmaga mi daje zagon za naprej.”

Že v lanski sezoni je imel Blaž dve težji poškodbi stopala - operacijo ukleščenega živca na levem in počeno kost na desnem stopalu, zaradi česar je uspel tekmovati le slabo polovico sezone. Po uspešnem začetku letošnje sezone so se zopet pojavile bolečine v desnem stopalu, zaradi katerih je nekaj tednov za tem odšel na ponovno operacijo. »Včasih je res težko, ko delaš vse, da se počasi vrneš po poškodbi, da prideš na raven kjer si že bil. Ko se zdi, da končno vse dobro in si pripravljen na naslednji korak, ponovno pride poškodba. V ekipi delamo ogromno na preventivi, ampak gre za nenavadne situacije, dve operaciji vnetih živcev in počena kost so poškodbe, na katere res ne moreš vplivati,« je opisal težke trenutke.

Vendar pa Blaž, ki je ravno dopolnil 28 let še vedno verjame, da še ni doesegel svojega vrhunca v športu, kjer veliko tekmovalcev najboljše rezultate dosega po 30. letu. “Vsi profesionalni športniki se srečujemo s težavami, tu ni nič novega in tudi jaz nisem izjema, ključen je odziv na težave. V svetu vrhunskega športa ni časa za jamranje, potrebni so jekleni živci in predvsem popolna predanost,« je pred nadaljevanjem sezone odločen Blaž.

 

Gemdale ATP Challenger China
Kraj: Šenzen (KIT)
Datum: 14.03.2015 - 22.03.2015
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $75,000 +H


Finale:

1-Blaz Kavcic (Slovenia) beat Andre Ghem (Brazil) 7-5 6-4
 

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete