Nizozemke premočne za Slovenke!

08.02.2013
Slovenska reprezentanca je danes odigrala 2. krog v Pokalu Fed, 1. evroafriške skupine in izgubila proti Nizozemski z 0:3!

EILAT, IZRAEL - Slovenke so si z zmago proti Luksenburgu v 1. krogu, praktično že zagotovile obstanek na tem nivoju pokala FED. Po odpovedi najboljših slovenskih igralk, je naša reprezentanca nastopila v precej oslabljeni postavi, a so se punce srčno borile za čast domovine. Pri današnjih nasprotnicah je manjkala najboljša nizozemska tenisačica Kiki Bertens.Vlogo 1. igralke je prevzela Arantxa Rus, 75. igralka sveta. Nizozemke so v 1. krogu izgubile proti favoriziranim Bolgarkam.

Prva je danes za Slovenijo nastopila mlada Tjaša Šrimpf, ki je izgubila z drugo postavljeno nizozemsko igralko na tem turnirju Richel Hogenkamp(201.) z 2:6 0:6. Richel ni imela težkega dela z našo Tjašo, saj je dvoboj trajal manj kot 50 minut, Nizozemka pa je bila zelo suverena na svoj servis.

Na dvoboju med Andrejo Klepač in Arantxo Rus pa je bila slika povsem drugačna. Izkušena Andreja je pokazala, da ni bila nekoč zastonj med top 100 igralkami na svetu in je dobro namučila favorizirano Arantxo. Slovenki je po 2 urah in pol trdega boja na koncu zmanjkalo moči in Nizozemka se je lahko veselila težke zmage s 4:6,6:3,6:4 v nizih. Zaradi utrujenosti in lažjih poškodb so Slovenke predale dvoboj v igri dvojic, saj so bile končne zmagovalke že znane.

Jutri čaka Slovenke najtežji dvoboj, v zadnjem krogu jim bodo nasproti stale Bolgarke!


foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete