Izredna Petra Kvitova popeljala Čehinje do naslova v pokalu FED sredi Moskve!

06.11.2011
MOSKVA, RUSIJA - Reprezentanca Češke je po pravem trilerju sredi Moskve, prišla do 6. naslova v pokalu FED, prvega odkar je Češka samostojna (prej Češkoslovaška)!

V Moskvi se je dogajala prava drama saj je bil po dvobojih posameznic rezultat izenačen na 2:2 in o končni zmagovalki je odločala igra dvojic, kjer so na koncu slavile Čehinje, prvič po razpadu Češkoslovaške leta 1988!

Odločilno točko za končno zmago sta Češki prinesli Lucie Hradecka in Kveta Peschke, ki sta bili v igri dvojic boljši od naveze Marija Kirilenko/ Jelena Vesnina s 6:4, 6:2 v nizih!

Kveta in Lucie sta dosegli odločilno zmago!

Kveta in Lucie sta dosegli odločilno zmago!

Da je sploh prišlo do odločitve v igri dvojic, je poskrbela trenutno najboljša igralka na svetu Petra Kvitova, ki je dobila oba obračuna med posameznicami in letos ostala v dvorani neporažena. Najprej je premagala Marijo Kirilenko s 6:2, 6:2, nato pa še v "derbiju" Svetlano Kuznjecovo s 4:6, 6:2, 6:3!

Točke za Rusijo sta z zmagami osvojili Svetlana Kuznjecova, ki je premagala Luciie Šafarovo s 6:2, 6:3 in Anastasja Pavljučenkova, ki je bila tudi boljša od Šafarove s 6:2, 6:4 v nizih!

Zanimivo je, da so Čehinje vse 3 dvoboje do naslova v letošnji sezoni dobile v odločilnem 5. dvoboju. Najprej so premagale sosede Slovakinje s 3:2, nato Belgijke in na koncu z istim rezultatom še Rusinje!

Anastasja je dosegla pomembno zmago, a na koncu je bilo to premalo!

Anastasja je dosegla pomembno zmago, a na koncu je bilo to premalo!

Tako je končana 2-letna vladavina Italijank. Skupno gledano se je končala tudi 7-letna vladavina Rusinj in Italijank. Italijanke so bile uspešne še leta 2006, Rusinje pa leta 2004, 2005, 2007 in 2008. Rekorderka po osvojenih naslovih v pokalu FED, ki se odvija od leta 1963, je reprezentanca ZDA s 17. naslovi, Avstralke so osvojile 7 naslovov, Čehinje pa so z današnjo zmago prišle na 3. mesto s 6. naslovi!

 

FED CUP BY BNP PARIBAS FINAL
ČEŠKA d. RUSIJA 3-2
Kraj: Olympic Stadium, Moskva, RUS (trda-dvorana)Petra Kvitova (CZE) d. Maria Kirilenko (RUS) 62 62
Svetlana Kuznetsova (RUS) d. Lucie Safarova (CZE) 62 63
Petra Kvitova (CZE) d. Svetlana Kuznetsova (RUS) 46 62 63
Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) d. Lucie Safarova (CZE) 62 64
Lucie Hradecka / Kveta Peschke (CZE) d. Maria Kirilenko / Elena Vesnina (RUS) 64 62
 

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete