Slovenke praktično že obstale v 1. evroafriški skupini pokala Fed!

07.02.2013
ELIAT, IZRAEL - Med sredo in soboto v izraelskem Eilatu poteka turnir I. kroga Pokala federacij v I. Evro/Afriški skupini. Turnir se igra na trdi podlagi, po sistemu round-robin, slovenska reprezentanca pa je pod vodstvom kapetanke Tine Pisnik in na krilih Andreje Klepač praktično že obstala v skupini.

Nastop v pokalu Fed so tik pred zdajci odpovedale ključne igralke, Katarina Srebotnik, Polona Hercog, malo prej pa tudi Tadeja Majerič in Petra Rampre. Nova kapetanka Tina Pisnik je v Izrael tako odpeljala mlade igralke, ki se jim je pridružila izkušenejša Andreja Klepač, prav slednja pa ima največ zaslug, da so danes naše punce premagale Luksemburg.

Prvo tekmo bi naša reprezentanca morala igrati v sredo, a je bil program zaradi dežja odpovedan. Naša dekleta so tako tekmo z Luksemburgom igrala v četrtek, v petek bodo igrala z Nizozemsko in v soboto z Bolgarijo.

V Eilatu je bilo danes vreme sončno. Slovenija je igrala z Luksemburgom, prva pa se je v boj za točke, v morda že odločilnem srečanju za obstanek v I. Evro/Afriški skupini podala Tjaša Šrimpf. Igrala je z 29-letno Claudine Schaul. Luksemburžanka je dobila prvi niz s 6 - 3. V drugem nizu je Tjaša dobro začela, povedala s 3 -1 in 40 - 15, nato pa peto igro izgubila in do konca ni uspela dobiti nobene igre več. Caludine Schaul je slavila s 6-3, 6-3.

Za njo je nastopila Andrej Klepač, ki je igrala z veteranko, 37-letno Anne Kremer. Srečanje je bilo zelo izenačeno, na koncu pa je slavila naša igralka z rezultatom 6-4, 6-7(5), 6-3.

O zmagovalkah srečanja je odločala igra dvojic, ki sta jo Andreja Klepač in Tjaša Šrimpf zanesljivo dobili z rezultatom 7-5, 6-0.

"V prvem dvoboju je Tjaša igrala zelo solidno, vendar se je poznalo, da ji manjka izkušenj za tako pomembne dvoboje. Nato je na teren stopila Andreja in prikazala vrhunski tenis. Moram priznati, da me je kar presenetila, saj je odigrala izjemno dobro in pametno. Izkušena tekmica je bila v tretjem nizu brez kakršnih koli možnosti, saj je Klepačeva suvereno nadzirala potek dvoboja. Glede dvojic pa sem bila še najmanj v skrbeh. Andreja je odlična igralka v paru, Tjaša jo je skrbno poslušala in ubogala, tako da se je na koncu vse dobro izšlo," je povedala Pisnikova.

Reprezentance so razvrščene v štiri skupine s po štirimi ekipami. Slovenija igra v skupini D z reprezentancami Nizozemske, Bolgarije in Luksemburga. 

Za slovensko reprezentanco nastopajo Andreja Klepač, Tjaša Šrimpf in Tina Rupert,  ekipo pa v Izraelu vodita Tina Pisnik in Andrej Kraševec. Prvouvrščene ekipe v skupinah bodo aprila igrale Play Off za uvrstitev v II. svetovno skupino, zadnjeuvrščene ekipe bodo igrale Play Off za obstanek. Zadnji ekipi namreč izpadeta v II. Evro/Afriško skupino. 

 

pripravil: L.S. (vir: TZS)

foto: fedcup.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete