Noro zanimiv spopad vroče Slovenke in Hrvatice

29.04.2019
Pred nami je pester teden s številčno slovensko udeležbo. Polono Hercog ob vrnitvi na teniška igrišča čaka velik izziv.

Dekleta se v tem tednu merijo na peščenih turnirjh v Pragi in Rabatu. Slovenske barve v glavnem mestu Češke brani Dalila Jakupović, ki se bo v prvem krogu pomerila s šesto nosilko turnirja Katerino Siniakovo. Jeseničanka, 102. igralka sveta, je nazadnje izgubila v prvem krogu kvalifikacij v Stuttgartu, kjer ji je Italijanka Giulia Gatto-Monticone v odločilnem nizu zavezala kravato. Siniakova, 41. igralka sveta in trenutno prva na lestvici dvojic, je bila prejšnji teden neuspešna v Istanbulu, kjer je v prvem krogu izgubila proti Kazahstanki Eleni Ribakinovi.

V glavnem delu ženskega turnirja v maroškem Rabatu sta dve slovenski predstavnici. Polona Hercog, 71. igralka sveta, bo zaigrala prvič po turnirski zmagi v Luganu. V prvem krogu jo čaka trenutno 36. na lestvici Hrvatica Petra Martić, ki je pretekli teden zaokrožila s turnirsko zmago v Istanbulu. Za Hrvatico je bila to prva lovorika v karieri. Obe teniški igralki sta dobili zadnjih pet zaporednih obračunov, enega od zmagovitih nizov pa bo konec v Maroku. Doslej sta se pomerili trikrat, z 2:1 pa vodi Martićeva. Zadnji dvoboj leta 2016 na Hrvaškem je v treh nizih dobila Hercogova. Tudi četrtič bosta igrali na pesku.

Petra Martić je dobila devet od zadnjih desetih dvobojev na pesku (90%). Pred zmago v Istanbulu je prišla do polfinala Charlestona.

Petra Martić je dobila devet od zadnjih desetih dvobojev na pesku (90%). Pred zmago v Istanbulu je prišla do polfinala Charlestona.

Tamara Zidanek, 67. igralka sveta, kar ji spet prinaša naziv najvišje uvrščene slovenske predstavnice, se bo v prvem krogu pomerila z višje rangirano Kazahstanko Julijo Putincevo (41. na WTA). Ta je nazadnje igrala na turnirju pokala Fed ter zabeležila zmago in poraz, medtem ko je Slovenko v prvem krogu Istanbula izločila kasnejša zmagovalka Martićeva.


J&T Banka Prague Open
Kategorija: WTA International
Kraj: Praga, Češka
Datum: 29. 04. - 04. 05. 2019
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $250,000
https://www.jtbopen.cz/EN/index.php


Grand Prix De SAR La Princesse Lalla Meryem
Kategorija: WTA International
Kraj: Rabat, Maroko
Datum: 29. 04. - 04. 05. 2019
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $250,000
www.lallameryemtennis.com/

 

pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete