Oče na igrišču udaril mlado tenisačico in pristal v priporu

03.12.2014
KIRYAT SHMONA, IZRAEL - Romunka Andrada Ioana Surdeanu se je po porazu na ITF turnirju sporekla s svojim očetom in vročekrvnost plačala z okrvavljenim nosom. Očeta so aretirali in odpeljali v pripor, kjer čaka na zaslišanje sodnika.

Šestnajstletna Andrada Ioana Surdeanu je v četrtfinalu turnirja Marshall Open izgubila proti domačinki Darii Kruzhkovi, kar je pripeljalo do burne razprave z očetom, ki je izgubil živce in nanjo položil roko. Mlada tenisačica vztraja, da si je klofuto zaslužila, in upa, da bo oče kmalu spet ob njej. Ozdaje zgodbe in posledice incidenta je na Twitterju razkril novinar iz Bukarešte Alecs Stam.

''Moj oče ni zver. Ni mi zlomil nosa. Moj obraz ni bil prekrit s krvjo. Res je, da mi je prisolil klofuto. Pa kaj? Zaslužila sem si. Moja krivda je bila, ker sem vpila nanj. Po vsemu, kar je žrtvoval zame, sem bila neodgovorna. Priznam, da sem se v tistem trenutku ustrašila, toda vem, da svoje dejanje obžaluje in me ima rad, tako kot imam jaz rada njega. Nekoliko je pretiraval, vendar si ni zaslužil, da ga aretirajo. Upam, da kmalu pride domov. Skrbi me zanj. Svoje teniško popotovanje bi rada nadaljevala ob podpori celotne družine,'' je povedala 16-letnica in razkrila ozadje incidenta.

''Kako naj postanem Simona Halep?''


''Slabo sem igrala, še posebej zadnjih nekaj iger. Rekel mi je, naj mu izročim svoj telefon. To je njegov način kaznovanja, kadar izgubim po lastni krivdi. Rekla sem 'vzemi' in zalučala telefon. Seveda ga ni ujel in moje vedenje ga je razjezilo. Odrinil me je in mi prisolil dve klofuti. Z eno je zadel moj nos. Oba z bratom sva zelo občutljiva in ob vsakem stiku krvaviva iz nosa. Podal mi je mokro brisačo in me napotil k zdravniku. Nikoli prej me ni udaril, to je bilo prvič. Zdaj ima prepoved in me ne sme več spremljati na turnirjih. S kom naj grem? Kako naj postanem Simona Halep? Ko berem, da ga opisujejo kot kriminalca in zver, bi najraje zakričala. Počutim se krivo, četudi ni bila samo moja krivda. Ne razumite me narobe, nasilja ne opravičujem. Rada ga imam in želim si, da pride domov,'' je še povedala Surdeanujeva.

Oče bo moral zaradi incidenta plačati 300 evrov kazni, vprašanje pa je, če bo svojo hčerko še lahko spremljal na turnirjih, ki potekajo pod okriljem Mednarodne teniške zveze (ITF).


pripravil: Ž. J.

foto: Twitter
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete