Odlična Pia Lovrič v Indiji do prve članske lovorike v karieri

08.03.2021
NEW DELHI, INDIJA - Mlada slovenska teniška igralka Pia Lovrič je velika zmagovalka ITF turnirja v Indiji.

18-letna Pia Lovrič je prvič v karieri slavila v posamični konkurenci na članskih turnirjih. V New Delhiju je na 15,000 USD vrednem turnirju na trdi podlagi osvojila kar dvojno krono, saj je dvignila pokal tudi v dvojicah. ČESTITKE PIA !

Lovričeva, 767. igralka na WTA lestvici in 7. nosilka turnirja v New Delhiju se veseli prvega naslova med članicami. V velikem finalu je s 6-3, 6-4 pospravila z veliko bolj znano rusko nasprotnico, tudi že članico TOP100, Irino Kromačevo. 

25-letna Kromačeva, 631. igralka sveta, je bila pred tremi leti že na 89. mestu, a v finalu New Delhija ni imela možnosti. Kot 5. nosilka je morala kloniti proti ta teden fantastični Domžalčanki. V 1 uri in 25 minutah je Pia dokončala misijo v Indiji med posameznicami.  Začela je izjemno, povedla je 4-0 in prednost zadržala do konca niza, v drugem pa zaigrala kot zna po zaostanku 1-3. Spet je nanizala štiri zaporedne igre in Rusinji ni več dopustila priključka. V dvoboju je vnovčila vse štiri brejk žogice in na koncu imela na računu tudi 15 točk več (64:49). 

Lovričeva je le v četrtfinalu dvoboj rešila po treh nizih, vse ostale je končala po dveh ter se zasluženo veseli prvenca v članski konkurenci. Da je bil teden sladek pa je poskrbela še s slavjem v dvojicah v paru z Madžarko Adrienn Nagy. Kot 4. nosilki je slovensko-madžarska naveza v finalu s 6-2, 6-3 deklasirala domači par Sowjanya Bavisetti/Prarthana G. Thombare, ki sta bili postavljeni za treji nosilki. Za Lovričevo je bila to tretja zmaga v dvojicah na ITF turnirjih, druga letos. Lani je s Cvetkovičevo zmagala na Otočcu, letos pa v Antalyi tudi z današnjo partnerko Nagyjevo.


W15 New Delhi
Kraj: New Delhi (IND)
Datum: 01.03.2021 - 07.01.2021
Kategorija: ITF World Tour 15k
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 15,000 USD

Finale:

7-Pia Lovric (Slovenia) beat 5-Irina Khromacheva (Russia) 6-3 6-4

Finale(dvojice):

4-Lovrič/Nagy (SLO/MAD) beat 3-Bavisetti/Thombare (IND/IND) 6-2 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete