Odlična Tamara Zidanšek do naslova na ITF turnirju v Curitibi

25.02.2018
CURITIBA, BRAZILIJA - Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je na ITF turnirju v Brazilija okitila z novo lovoriko. Pokorila je vse tekemice v Curitibi.

Trenutno tretja slovenska teniška igralka na WTA lestvici Tamara Zidanšek je na peščenem ITF turnirju v Curitibi prišla do novega naslova, že 14. v karieri in prvega v letošnji sezoni. ČESTITKE TAMARA!

200. igralka sveta, doma iz Slovenskih Konjic, je bila na 25,000 USD vrednem ITF turnirju v Braziliji 5. nosilka, vlogo tihe favoritinje pa opravila z največjo odliko. V finalu je  s 7-5, 6-4 ugnala še Francozinjo Fiono Ferro in zasluženo dvignila lovoriko.

20-letna Zidnaškova je v 1. nizu vseskozi zaostajala. Vrstnica iz Francije je hitro prišla do brejka, prednost kljub izgubam servisa v nadaljevanju čuvala do 5-3, nato pa je Tami nanizala štiri zaporedne igre. V te delu je bilo kar 9 brejkov, a na koncu je bila boljša naša tenisačica, ki je v 2. nizu spet pokazala borbenost in nepopustljivost. Po zaostanku 0-3 se je vrnila v velikem slogu in dvakrat vzela začetni udarec za finalno zmago 1 uri in 35 minutah igre. 

Fiona Ferro, 248. igralka sveta, je letos prvič osvojila turnir serije ITF v karieri in je v dobri formi, zato je zmaga Zidanškove toliko vreč vredna.

Po nekoliko slabših izidih na prvih turnirjih v tem letu je Tamara spet na zmagoviti poti, da se povzpne po lestvici čim višje in ne dvomimo, da bo že do konca sezone v TOP100. 


Circuito Feminino Future de Tênis
Kraj: Curitiba (BRA)
Datum: 19.02.2018 - 25.02.2018
Kategorija: ITF
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $25,000

Finale:

Tamara ZIDANSEK (SLO) [5] 7-5 6-4 Fiona FERRO (FRA)

 

pripravil: L.S.

foto: Eric Visintainer

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete