Odlični Blaž Rola do četrtfinala Buenos Airesa in kariernega rezultata

26.02.2015
BUENOS AIRES, ARGENTINA - Prvi slovenski teniški igralec Blaž Rola (85. na ATP) je na ATP250 turnirju v Buenos Airesu vpisal največji rezultat kariere - četrtfinale.

24-letni Blaž Rola je v 2. krogu s super predstavo izločil kvalifikanta in neugodnega domačina Fagunda Bagnisa (128. na ATP). Res je, Ptujčan je bil papirnati favorit, toda nalogo je opravil z odliko. Vrstnik iz Rosaria je padel po 64 minutah s 6-2, 6-1. Bravo Blaž! To je največji rezultat Role na ATP turnirjih!

V četrtfinalu ga čaka še en domačin, 32-letni Carlos Berlocq (74. na ATP), ki je kakšnih deset minut prej presenetil Fabia Fogninija po samo 56 minutah s 6-3, 6-0. To bo priložnost za maščevanje in poraz iz lanskega leta na travnatem ATP turnirju v Eastbournu. 

Bilo je le vprašanje časa, kdaj bo Rola prešel tudi osmino finala na ATP turnirjih. Sezono ni začel najbolje, nič zato, hitro je prišel v formo. Že prejšnji teden je v Riu za las zgrešil četrtfinale, tokrat priložnosti ni izpustil in ima v rokah najmanj 14,800 USD in 45 točk, bero pa lahko jutri še poveča.

Blaž Rola je v Buenos Airesu prvič v karieri prišel do četrtfinala ATP turnirjev

Blaž Rola je v Buenos Airesu prvič v karieri prišel do četrtfinala ATP turnirjev

Facundo Bagnis danes ni imel nobenih možnosti. Rola je ohranil servis nedotaknjen, tekmo pa je imel v rokah od začetka do konca. Domačin je imel le tri brejk priložnosti, vse je Blaž izničil, sam pa je štirikrat vzel servisno igro nasprotniku. Število točk ob koncu je bilo krepko na strani Slovenca (64:40).

Suveren nastop je lepa popotnica za jutrišnji obračun z izkušenim Argentincem, ki bo igral pred domačimi navijači, saj prihaja iz Buenos Airesa. Berlocq je bil najvišje na 37. mestu, danes pa je na krilih domačih gledalcev deklasiral Fogninija, finalista Ria De Janeira, kamor je prišel po senzacionalni zmagi nad Nadalom.

 

Argentina Open presentado por Buenos Aires Ciudad
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 23.02.2015 - 01.03.2015
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 573,750
http://argentinaopenatp.com/atp/


2. krog:

Blaz Rola (Slovenia) beat Facundo Bagnis (Argentina) 6-2 6-1
Carlos Berlocq (Argentina) beat 4-Fabio Fognini (Italy) 6-3 6-0

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete