Španec Cervantes se je v Fürthu Roli maščeval poraz iz Pariza!

04.06.2014
FÜRTH, NEMČIJA - Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Rola je izgubil dvoboj 2. kroga na ATP Challengerju v Nemčiji.

23-letni Blaž Rola (97. na ATP) se kot 1. nosilec peščemega Challengerja v Fürthu žal poslavlja po 2. krogu. Ugnal ga je Španec Inigo Cervantes (521. na ATP) s 4-6, 6-2, 6-2, igralec, katerega je Ptujčan izločil v kvalifikacijah Roland Garrosa.

Dvoboj je potekal v obratnem vrstnem redu, kot pred desetimi dnevi, ko je 1. niz dobil leto starejši Katalonec, Blaž pa si je tretji del izboril po podaljšani igri 2. niza. Tokrat je bolje začel prvi slovenski lopar. V 1. igri je prišel do brejka in ga zlahka zadržal do konca 'seta'. Skupaj je imel kar sedem brejk priložnosti, tekmec niti ene. V nadaljevanju se je slika obrnila. Španec je zaigral bolje, pritisnil na Blaža, ki je delal vse več napak in ni imel možnosti, da se izvleče. S suverenim nastopom je Cervantes, dve leti nazaj 130. igralec sveta, nadaljeval tudi v odločilnem delu srečanja. Izkoristil je obe žogici za brejk, sam pa na servisu ni ponudil niti ene.

Dvoboj je trajal 101 minuto, Španec je serviral 10 asov, Slovenec 4. Vsa statistika je bila na koncu v prid španskega tenisača, ki se je tako zasluženo prebil v četrtfinale. Rola iz Fürtha odnaša skromnih 6 točk in 600 evrov, sedaj pa se že lahko pripravi na travnato sezono in Wimbledonu, kjer bo kot edini Slovenec neposredno zaigral v glavnem delu. 

 

Franken Challenge
Kraj: Fürth /NEM)
Datum: 01.06.2014 - 09.06.2014
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €35,000


2. krog:

Inigo Cervantes (Spain) beat 1-Blaz Rola (Slovenia) 4-6 6-1 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete