Oeiras: V finalu Navarrova in Pavljučenkova!

04.05.2013
Oeiras, Portugalska – Ta teden igralke moči merijo na Portugalskem, kjer v Oeirasu poteka edini WTA turnir ta teden. Igralke se še naprej pripravljajo na drugi vrhunec sezone – na Roland Garros.

V Oeirasu se dogajanje bliža vrhuncu. V petek sta bila na sporedu oba polfinala, za naslov se bosta udarili Carla Suarez Navarro in Anastasja Pavljučenkova.

Posebna je predvsem zgodba Navarrove, ki je že lani na Portugalskem igrala v finalu. Takrat je proti Kaji Kanepi vodila s 6:3 in 5:3, zapravila dve zaključni žogici, izgubila 'tajbrejk' drugega niza ter v nadaljevanju celo izgubila obračun. Španka je morala celo leto čakati na maščevanje proti Kanepijevi in na lepši način se ji ne bi morala oddolžiti – izločila jo je namreč v letošnjem polfinalu turnirja!

»V misih sem imela lanski obračun. Nasprotnica je začela dobro in dobila prvi dve igri, a nato sem se zbrala in zaigrala sem tako kot znam. Vesela sem, da sem v finalu. Nova priložnost zame, da osvojim naslov!« je po srečanju dejala Španka, ki je dobila 12 od zadnjih 15 iger ter se na glavnem igrišču v Oeirasu veselila zmage s 6:4 in 6:1!

Carla Suarez Navarro bi z zmago v finalu Oeirasa zopet vstopila v TOP20 na WTA lestvici

Carla Suarez Navarro bi z zmago v finalu Oeirasa zopet vstopila v TOP20 na WTA lestvici

A v finalu Navarrovo čaka nova visoka ovira. Druge finalistke, Rusinje Anastasje Pavljučenkove, namreč še nikoli ni premagala. Poleg tega je za Španko z morebitno zmago v finalu v igri preboj med TOP 20 na WTA lestvici. Vložek je vsekakor velik!

Kako je do finala prišla Pavljučenkova? Sila zanimivo – v prvem nizu polfinala proti Romini Oprandi je prvi niz izgubila z, verjeli ali ne, 0:6, v nadaljevanju pa se je postavila na noge ter srečanje obrnila v svojo korist.
 

 

Portugal Open
Kategorija: WTA International
Datum: 29.04.2013 - 05.05.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: USD 235,000
http://pt.estorilopen.net/


Polfinale:

4-Carla Suarez Navarro (Spain) beat Kaia Kanepi (Estonia) 6-4 6-1
3-Anastasia Pavlyuchenkova (Russia) beat Romina Oprandi (Switzerland) 0-6 6-3 6-1

 

pripravil: Žan Tavčar

foto: wtatour.com

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete