Pavljučenkova slavila na Portugalskem!

04.05.2013
V soboto popoldne smo v portugalskem Oeirasu dobili novo zmagovalko WTA turnirja. Naslov je osvojila tretja nosilka, Rusinja Anastasja Pavljučenkova!

OEIRAS, PORTUGALSKA - Anastasja Pavljučenkova je v finalu po dveh nizih premagala Carlo Suarez Navarro, ki je še drugo leto zapored izgubila v velikem finalu turnirja na Portugalskem.

 Španka je sicer začela dobro, v prvem nizu je imela pri rezultatu 5:3 na voljo tri set žogice, v naslednji igri pa še dve. A vse priložnosti so spavale po vodi Pavljučenova je srečanje dobila po dveh nizih z rezultatom 7:5 in 6:2!

»Začela sem slabo – bila sem nekoliko razočarana nad sabo, saj sem ta teden vedno začenjala slabo. Nato sem zaigrala agresivneje in na koncu se je izšlo!« je po srečanju dejala Pavljučenkova. Osvojila je še svoj 5 WTA turnir v karieri – prvega na pesku. Pred tem je kar trikrat slavila v mehiškem Monterreyu ter v Carigradu.

Na drugi strani je Navarrova še drugo leto zapored ostala brez lovorike v finalu Oeirasa. Morebitna zmaga bi ji prinesla preboj med TOP 20 na WTA lestvici, da je udarec še večji, ji je še v njenem petem finalu spodletelo in ostaja brez lovorike.
 

 

Portugal Open
Kategorija: WTA International
Datum: 29.04.2013 - 05.05.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: USD 235,000
http://pt.estorilopen.net/


Finale:

3-Anastasia Pavlyuchenkova (Russia) beat 4-Carla Suarez Navarro (Spain) 7-5 6-2

 

pripravil: Žan Tavčar

foto: wtatour.com/LAGOS SPORTS

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete