Wawrinka stresel Ferrerja v finalu OP Portugalske!

05.05.2013
OEIRAS, PORTUGALSKA - Švicar Stanislas Wawrinka je v finalu ATP250 teniškega turnirja v Oeirasu prikazal pravo lekcijo tenisa 1. nosilcu Davidu Ferrerju ter stopa po stopinjah rojaka in prijatelja Rogerja Federerja, ki je na Portugalskem že dvignil lovoriko.

Drugpostavljeni Stanislas Wawrinka se je Davidu Ferrerju maščeval za poraz februarja na turnirju Copa Claro ter postal zmagovalec teniškega dogodka serije ATP250 v Oeirasu.

Švicar je po le 65 minutah deklasiral 1. nosilca Davida  Ferrerja s  6-1, 6-4 in ga ugnal četrtič v enajstih medsebojnih  tekmah. ''Zelo sem srečen, da sem osvojil naslov, kar je bil eden mojih ciljev z začetka sezone. Nasprotnik je bil velik izziv, sam pa sem izjemno zadovoljen s prikazano igro'', je povedal Wawrinka, ki je v žep dobil 74,000 evrov in 250 točk. Vse od začetka je zaigral agresivno, dominiral z osnovne črte,  to pa je bilo več kot dovolj za gladko zmago v velikem finalu. Prvi niz je bil  povsem v njegovi domeni, v drugem pa je Španec pokazal zobe, a premalo, da bi lahko pomislil na zmago.

''Težko se bo vrniti v TOP10, toda letos igram veliko bolje kot lani. Današnja zmaga bo dobra motivacija za  nadaljevanje sezone'', je še dodal 16. tenisač sveta, ki je na začetku sezone izgubil z Aljažem Bedenetom. 

Wawrinka je prvič zmagal na turnirju po letu 2011 in Čenaju, Ferrer pa ima v finalih sedaj razmerje 20-18. Že včeraj smo dejali, da je Švicar v odlični formi in bo težek nasprotnik Špancu v finalu, čeprav je v polfinalu oddal niz. Danes je to dokazal na vrhunski način.

 

Portugal Open
Kategorija: ATP World Tour 250 
Datum: 29.04.2013 - 05.05.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € 410,200
http://pt.estorilopen.net/


Finale:

2-Stanislas Wawrinka (Switzerland) beat 1-David Ferrer (Spain) 6-1 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: atpworldtour.com/LAGOSSPORTS

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete