OP ZDA ne bomo premikali, New York je edina opcija

19.05.2020
Organizatorji zadnjega turnirja za Grand Slam v sezoni so jasno sporočili, da ne razmišljajo o premaknitivi dogodka na drugo lokacijo kljub pandemiji koronavirusa. Odločitev bodo sporočili do konca junija.

OP ZDA bi moralo biti na sporedu od 31. avgusta do 13. septembra in zaenkrat ta datum še ostaja kljub prekinitvi turnirjev vse od marca. Že sedaj je gotovo, da turnirjev do konca julija ne bo.

Organizatorji Odprtega prvenstva ZDA še upajo, da speljejo turnir v realnem času ne glede na težave s koronavirusom. Njihov prvi cilj je organizirati turnir tam kjer je vsako leto, v Flushing Meadowsu v New Yorku. Mesto, ki nikoli ne spi, je eden od žarišč epidemije koronavirusa čez lužo, teniški center pa služi celo kot bolnica za Covid-19.

Špeikuliralo se je, da bi turnir prestavili na drugo lokacijo, najprej v Kalifornijo (Indian Wells), nato celo v Orlando na Florido, a organizatorji to kategorično zanikajo,.

''OP ZDA ostaja na istem kraju ob enakem času kot je predvideno. Obstaja veliko špekulacij o tem, kje in kdaj naj bi se odvijal eden največjih športnih dogodkov na svetu, a dokler obstaja najmanjša možnost o tem niti najmanj ne razmišljamo''.

Odločitev bo vsekakor padla do konca junija, organizatoirji pa so še dodali in dali jasno vedeti, da je na prvem mestu zdravje in varnost vseh, ki so ali bodo del tega dogodka.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete