Pedro Martinez slavil v Čilu in je novi zmagovalec na ATP turneji

28.02.2022
SANTIAGO, ČILE - V finalu ATP 250 turnirja v čilenskem Sabtiagu sta se pomerila Pedro Martinez in Sebastain Baez.

Španec Pedro Martinez je na peščenem ATP 250 turnirju v Santiagu prišel do prvenca. Po zmagi v veluikem finalu proti Argentincu Sebastianu Baezu s 4-6, 6-4, 6-4 je prvič v karieri dvignil lovoriko.

Za španskega tenisača je bil to drugi finalni nastop. Prvič je imel možnost za naslov lani v Kizbühlu, a ga je ustavil Casper Ruud. No, danes si je prigaral pokal, vsi trije nizi z Južnoameričanom Baezom so bili zelo tesni. Ni bil daleč od poraza, saj je po izgubljenem uvodnem nizu v drugem delu že zaostal za brejk, vendar je 72- igralec sveta našel moč za preobrat. 

''Zelo sem vesel. To je bil velik boj, saj je nasprotnik igral izjemno. Sam sem bil najboljši ob koncu, vedno se borim za vsako žogico, do zadnje'', je dejal Martinez, 24-letni Španec, ki je že četrti letos iz te države, ki je dobil turnir serije ATP. Ob njem so letošnji zmagovalci še Nadal, Alcaraz in Ramos-Vinilas. Martinez je tudi treji letošnji tenisač, ki mu je uspelo prvič slaviti na turneji. V Adelajdi je to uspelo Kokkinakisu, v Montpellierju pa Bubliku. 

Sebastian Baez je bil prvič v finalu. 


Chile Dove Men+Care Open
Kraj: Santiago (ČIL)
Kategorija: ATP 250
Datum: 21.02.2022 - 27.02.2022
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 546,340 USD
http://www.chileopen.cl/#/

Finale:

4-Pedro Martinez (Spain) beat 7-Sebastain Baez (Argentina) 4-6 6-4 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete