Cristian Garin do naslova v domačem mestu

15.03.2021
SANTIAGO, ČILE - Prebivalec Santiaga Cristian Garin je slavil pred družino in prijatelji.

Po 12 letih imajo na ATP turnirju v Čilu spet domačega zmagovalca. Osrečil jih je kar njihov prebivalec Cristian Garin, v finalu ATP 250 turnirja na rdečem pesku je Čilenec s 6-4, 6-7(3), 7-5 ugnal Argentinca Facunda Bagnisa.

Številka 22 svetovnega tenisa Cristian Garin letos ni dobil dvoboja preden je prišel na domači dogodek, a vse je izkoristil pred svojimi gledalci in dvignil pokal kot 1. nosilec.

Le en niz je izgubil Čilenec na poti do svojega petega naslova v karieri (vse je osvojil na pesku) in postal prvi domačin z zmago na domačih tleh po Fernandu Gonzalezu, ki je v Vina del Maru slavil leta 2009. ''Moj prvi cilj je vedno zmaga na ATP turnirju, a po tako slabem začetku v letošnji sezoni si res nisem mislil, da mi lahko uspe ta teden na domačem turnirju'', je povedal 24-letni Garin, ki se je na začetku leta boril tudi s koronavirusom, OP Avstralije pa izpustil zaradi poškodbe. 

''Vedno trdo treniram in sem pozitiven, vesel sem, da se je to obrestovalo. Malo sem nesrečen, ker ni bilo gledalcev zaradi pandemije, še posebej, ker sem doma, a zelo sem vesel zaradi rezultata'', je še dodal Južnoameričan, ki se je v finalu srečal z 31-letnim Facundom Bagnisem iz Argentine, ki je sploh prvič zaigral v tekmi za naslov na ATP turneji. 


 

Chile Dove Men+Care Open
Kraj: Santiago (ČIL)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 08.03.2021 - 14.03.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 393,935 USD
http://www.chileopen.cl/#/

Finale:

1-Cristian Garin (Chile) beat Facundo Bagnis (Argentina) 6-4 6-7(3) 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete