Pegula v Guadalajari do prvega naslova na mastersih

24.10.2022
GUADALAJARA, MEHIKA - Jessica Pegula je v Mehiki prišla do drugega kariernega naslova, v finalu je premagala Grkinjo Mario Sakkari.

Američanka Jessica Pegula je dvignila pokal na turnirju serije WTA 1000 v Guadalajari, v finalu je s 6-2, 6-3 premagala Mario Sakkari iz Grčije.

Obe igralki sta se spogledovali s prvencem na turnirjih serije 1000, prvim naslovom v letošnji sezoni, ki se končuje in drugim v karieri. Na koncu je bila boljša Pegula, finale je uspela pretvoriti v zmago po 70 minutah igre.

Kar 41 dobljenih dvobojev je letos vpisala Američanka in je na tretjem mestu po tem dosežku, pred njo sta le Swiatkova in Jabeurjeva. ''Sem ekstremno vesela, srečna, trenutno je polno emocij. Zmago posvečam mami, vem, da je doma spremljala dvoboj. Mislim, da sem odigrala dobro, nisem naredila preveč napak, pametno sem servirala in dobro vračala'', je strnila mislil Pegula, 5. igralka sveta, a precej dobro je zaključila ta turnir glede na to, da se je že v uvodnem krogu srečala s tremi zaključnimi točkami tekmice v dvoboju z Ribakino, aktualno zmagovalko Wimbledona. 


Guadalajara Open Akron
Kraj: Guadalajara (MEH)
Datum: 17.10.2022 - 23.10.2022
Kategorija: WTA 1000
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 2,527,250 USD
https://guadalajaraopen.com/en/

Finale:

3-Jessica Pegula (U.S.) beat 4-Maria Sakkari (Greece) 6-2 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete