Stephensova po letu 2018 spet zmagala na WTA turneji

28.02.2022
GUADALAJARA, MEHIKA - Američanka Sloane Stephens je prekinila skoraj štiriletno sušo btez naslova na WTA turneji.

Prvič po skoraj štirih letih je Sloane Stephens iz ZDA osvojila WTA turnir. Zmagala je na WTA 250 turnirju v mehiški Guadalajari, ko je v finalu s 7-5, 1-6, 6-2 premagala Čehinjo Marie Bouzkovo. 

Trenutno 57. igralka sveta in zmagovalka OP ZDA 2017 ter nekdanja tretja na WTA lestvici, se je dokopala do sedme turnirske zmage v karieri, a v finalu turnirja Abierto Akron Zapopan ni imela lahkega dela. Po 2 urah in 28 minutah ter treh nizih je na kolena spravila 96. igralko s svetovne teniške lestvice.

''Sezona se je komaj začela, čaka nas še ogromno turnirjev in sama sem zadovoljna, da mi je uspelo spraviti v pozitivo nekaj takem zapored. Dobila sem turnir in upam, da bom v podobnem stilu nadaljevala'', je povedala Stephensova, ki je v prvih šestih odigranih finalih ostala nepremagana, kar vključuje tudi zmago na OP ZDA 2017 in leto kasneje naslova na močnem turnirju v Miamiju. A vse to ji je uspelo štiri leta nazaj, od takrat pa do danes pa je izgubila vse tri finalne obračune. 

Marie Bouzkova je bila v tretjem finalu, vse je igrala na trdi podlagi. Vedno je ostala praznih rok, prvič leta 2020 v Monterreyu, drugič lani na turnirju Philipp Island Trophy in tretjič danes v Guadalajari. Vsa finala je izgubila po treh nizih. 


Abierto Akron Zapopan 
Kraj: Guadalajara (MEH)
Datum: 21.02.2022 - 27.02.2022
Kategorija: WTA 250
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 239,477 USD
https://abiertozapopan.com/

Finale:

6-Sloane Stephens (U.S.) beat Marie Bouzkova (Czech Republic) 7-5 1-6 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete