Španci dobili prvo zmagovalko zaključnega turnirja serije WTA

18.11.2021
GUADALAJARA, MEHIKA - Garbine Muguruza je zmagovalka zaključnega turnirja sezone , ki je letos potekal v Mehiki.

Garbine Muguruza je prva Španka, ki je osvojila prestižni zaključni turnir osmerice. Na turnirju, kjer se pomeri najboljših osem teniških igralk sezone, je v velikem finalu s 6-3, 7-5 premagala Estonko Anett Kontaveit.

Za Muguruzo je to tudi jubilejni 10. naslov na WTA turneji, letos največji in tretji. V drugem nizu se je rešila zaostanka brejka, na koncu je za slavje osvojila zadnje štiri igre.

Ja, prva Španka s to lovoriko, pred tem je bila od njenih rojakinj v finalu le Arantxa Sanchez Vicario, nekdanja prva igralka sveta, ki je leta 1993 boj za lovoriko izgubila s Steffi Graf.

28-letna Muguruza je edina, ki je premagala Anett Kontaveit v zadnjem mesecu. Naj spomnimo, Estonka je res blestela v zadnjem času, Španka pa jo je na WTA Finals premagala dvakrat, tudi v skupini, ko ji je prekinila niz 12 zmag. Sedmič se je zgodilo, da sta se igralki, ki sta se merili že v skupini, pomerili nato v finalu. 

Garbine Muguruza končuje sezono na 3. mestu WTA lestvice, po letu 2017 ko je končala kot druga na WTA lestvici, pa je to njen najboljši rezultat. Kontaveit bo prav tako zadovoljna, leto je končala na 7. mestu. 

''Ekstremno sem zadovoljna. Gre za turnir kjer na začetku nisem imela veliko uspeha. Zdi se mi, da imam več samozavesti, sem bolj konstantna. Gre za res velik, velik turnir, perfektno'', je povedala Španka.


V dvojicah smo imeli tudi slovensko predstavnico. Andreja Klepač je v paru s Hrvatico Darijo Jurak prišla do velikanskega uspeha, saj zaigrati na zaključnem dogodku ni mačji kašelj. 

Kot 7. nosilki sta izgubili prvi dvoboj, nato pa dobili obračun s petopostavljenima Stosurjevo in Žangovo, a zaradi poraza v naslednjem dvoboju nista prišli do polfinala. Zmagovalki sta postali Čehinji Krejčikova in Siniakova, v Guadalajari sta bili kot 1. nosilki razred zase.


Akron WTA Finals Guadalajara
Kraj: Guadalajara (MEH)
Datum: 10.11.2021 - 17.11.2021
Kategorija: WTA Finals
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 5,000,000 USD
https://wtafinalsgdl.com/

Finale:

6-Garbine Muguruza (Spain) beat 8-Anett Kontaveit (Estonia) 6-3 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete