Peščeni kralj Rafael Nadal po vrnitvi že lovi dve lovoriki!

10.02.2013
VINA DEL MAR, ČILE - 26-letni Rafael Nadal se po vrnitvi na teniška igrišča že bori za dve lovoriki. V Vina del Maru, teniškem turnirju serije ATP 250, je v finalu posameznikov in dvojic.

Rafa Nadal se je na teniška igrišča vrnil v najboljši izvedbi, vsaj po videnem sodeč na peščenem dogodku  v Čilu.

V nedeljo bo na turnirju VTR Open lovil dve lovoriki, v posamični konkurenci in dvojicah. Ne glede na to, da je najboljši teniški igralec vseh časov na peščeni podlagi, je po sedemmesečni odsotnosti zaradi poškodbe kolen to še ena odlična predstava Majorčana. Pričakovati je, da mu naslov v posamični konkurenci vsekakor ne uide, skupaj z Argentincem Monacom pa imata veliko možnosti, da si prilastita naslov tudi v dvojicah.

''Vesel sem in zadovoljen s tem, kar sem prikazal ta teden. Na igrišču imam dober občutek in nimam se kaj pritoževati. Z vsakim dnem bom poskušal igrati še bolje'', je povedal Nadal po lahki zmagi  v polfinalu, ko je s  6-2, 6-2 deklasiral Francoza Jeremya Chardya.

Nadal je dobil 41 polfinale od 42 na peščeni podlagi. Izjemna statistika peščenega kralja

Nadal je dobil 41 polfinale od 42 na peščeni podlagi. Izjemna statistika peščenega kralja

V finalu bi poskušal priti do 37. turnirske zmage na pesku, njegov tekme  pa bo presenetljivo Horacio Zeballos, ki je že tretji dan zapored izločil enega od nosilcev. Po polfinalni zmagi proti rojaku Carlosu Berlocqu (6-3, 7-6) se je drugič v karieri uvrstil v kakšnega od ATP turnirjev. Prvič je lovil naslov leta 2009 v Sant Petersburgu, vendar je izgubil s Sergejem  Stahovskim. Nič dobrega se mu verjetno ne obeta tudi v finalu Vina Del Mara, a finale bo vseeno izjemen  dosežek za Argentinca, ki lani ni pogledal čez 2. krog. Zmaga v finalu bi bila prvovrstno presenečenje, ne glede na to, da Španec nastopa prvič po lanskoletnem Wimbledonu.

 

VTR Open
Kraj: Vina del Mar (ČIL)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 04.01.2013 - 10.02.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 410,200
http://www.vtropen.cl/


Polfinale:

1-Rafa Nadal (Spain) beat 3-Jeremy Chardy (France) 6-2 6-2
Horacio Zeballos (Argentina) beat 8-Carlos Berlocq (Argentina) 6-3 7-6(4)

 

pripravil: L.S.

foto: atpworldtour.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete