Rafa Nadal in slovenski teniški trio!

05.02.2013
Za nami je prvi teniški grand slam turnir v Avstraliji ter tekme 1. kroga Davisovega pokala, toda ta teden bo na sporedu ena bolj pričakovanih tekem, morda bolj kot samo finale OP Avstralije. Vrača se namreč peščeni kralj Rafa Nadal.

Brez dvoma je ta teden v središču pozornosti ATP turnir serije 250 v Vina del Maru. Seveda bomo Slovenci skrbno spremljali tudi ATP turnir v Zagrebu, kjer danes začenjo z nastopi vsi trije Slovenci, Žemlja, Bedene in Kavčič, ATP dogodek v Montpellierju pa bo kljub fantastični zasedbi (nastopata dva iz TOP 10) tokrat v senci.

Vina del Mar: Povratek Nadala

Zakaj Vina del Mar? Po sedemesečnem premoru zaradi poškodbe kolen in kasneje viroze, se vrača Rafael Nadal. 26-letni Majorčan bo prvič stopil na igrišče po lanskoletnem Wimbledonu, njegov povratek pa buri duhove že nekaj časa. Nadal se je v Čilu srečal s predsednikom in vsemi pomembnimi ljudmi države, že preizkusil podlago in videti je, da je pripravljen za povratek na sceno. Skupaj s turnirjema v Brazliji in Acapulcu, ki sledita Vina del Maru, nas torej čaka velik teniški mesec  na turneji 'Golden Swing'.

Nadal bo 'debitiral' v dvojicah, ko bo danes igral skupaj z Argentincem Juanom Monacom, njegov prvi posamični obračun pa je na sporedu v sredo, proti 92. igralcu sveta Guidu Pelli.

Zagreb: Slovenski derbi 1. kroga

V hrvaški prestolnici bodo danes na teren doma športov stopili vsi trije slovenski predstavniki. Že ob 13.30 nas čaka težko pričakovani nacionalni obračun med Aljažem Bedenetom (78.) in Blažem Kavčičem (83.). Njun dvoboj je na sporedu kot drugi na igrišču številka 1. Tekmeca na ATP lestvici loči le pet mest, njuno medsebojno razmerje pa je izenačeno (1-1). Oba dvoboja sta Ljubljančana odigrala na peščenih Challengerjih v letu 2011, v Ljubljani je bil boljši Bedene, v Banja Luki pa Kavčič.

Takoj za njima se bo zagrebškemu občinstvu predstavil Grega Žemlja (60. na ATP). 26-letni Kranjčan se bo za uvod pomeril s kvalifikantom iz Srbije, Ilijo Bozoljcem, s katerim ima negativen 'score' (1-2). Njuni obračuni imajo že sivo brado. Dvakrat sta se pomerila na pesku (Futures), leta 2004 je zmagal Grega, leta 2005 pa Ilija, dvoboj na trdi podlagi Challengerja v Knoxvillu pa je pred štirimi leti dobil Srb, ki je na ATP lestvici trenutno na 379. mestu.

Blaž Kavčič, Grega Žemlja in Aljaž Bedene so v glavnem delu ATP turnirja v Zagrebu.

Blaž Kavčič, Grega Žemlja in Aljaž Bedene so v glavnem delu ATP turnirja v Zagrebu.

Montpellier: Berdych odpovedal nastop

Po igranju v Davisovem pokalu, je nastop v Montpellerju odpovedal Čeh Tomaš Berdych, glavna favorita za zmago pa bosta Janko Tipsarević in domačin Richard Gasquet.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete