Peščeni kralj z zmago v Argentini prehitel Borga in Samprasa

02.03.2015
BUENOS AIRES, ARGENTINA - Španski teniški zvezdnik Rafa Nadal je prvič letos osvojil turnir na ATP turneji. Naslov na OP Argentine bi pomenil tudi izenačitev rekordnega dosežka Guillerma Vilasa, 46. lovorik iz peščene podlage, a so Argentincu pozabili prišteti še tri naslove, tako da bo ta dosežek še malo počakal.

1. nosilec ATP250 teniškega turnirja v Buenos Airesu Rafael Nadal, je v finalu s 6-4, 6-1 premagal domačina Juana Monaca in poskrbel za delček teniške zgodovine. 

Zadnji obračun na pesku v argentinski prestolnici je motil dež, peščeni kralj pa se je bolje znašel. V 93. finalu kariere je osvojil 65. lovoriko. To ga postavlja na 5. mesto večne lestvice zmagovalcev, včeraj je prehitel Borga in Samprasa. ''Njihova zgodovina je impresivna'', je povedal Nadal o Borgu in Samprasu. ''Prav za to mi je to v veliko čast, da me primerjate z njimi''.

28-letni Majorčan je potreboval 1 uro in 27 minut, da je štirikrat vzel servis prijatelju, sam pa ni dopustil odvzema začetnega udarca. Kmalu pa začetku tekme je dež za dve uri prestavil igranje, a to ni zmotilo slavja največjega tenisača v zgodovini na peščeni podlagi. Tu (pesek) je dvignil 46. lovoriko in je še tri naslove oddaljen od rekordnega dosežka Guillerma Vilasa. 

Število naslovov na ATP turnirjih v odprti dobi tenisa
  Igralec Naslovi
1. Jimmy Connors 109
2. Ivan Lendl 94
3. Roger Federer 84
4. John McEnroe 77
5. Rafael Nadal 65
6. Bjorn Borg 64
  Pete Sampras 64


Rafa se je po desetih letih udeležil ATP turnirja v Buenos Airesu, s tem pa je zaokrožil naslove na vseh štirih turnirjih serije Golden Swing, ki se tradicionalno igra februarja na peščenih terenih Latinske Amerike. V Argentini je tudi nadaljeval prevlado Špancev, ki so tu prvaki zadnjih sedem let. 

Juan Monaco je poskušal razveseliti domače navijače, zadnji je tu slavil leta 2008 David Nalbandian. Veeno je bil Južnoameričan s finalom zelo zadovoljen.

 

Argentina Open presentado por Buenos Aires Ciudad
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 23.02.2015 - 01.03.2015
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 573,750
http://argentinaopenatp.com/atp/


Finale:

1-Rafa Nadal (Spain) beat Juan Monaco (Argentina) 6-4 6-1     

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete