Petra Kvitova s 40. "winnerji" do največje zmage v karieri!

08.05.2011
MADRID, ŠPANIJA - V finalu močnega WTA turnirja v Madridu sta se pomerili dve igralki v vzponu. Čehinja Petra Kvitova in Belorusinja Viktorija Azarenka sta stari 21 let, v ponedeljek bosta še napredovali na WTA lestvici, a zmage s 7:6(3), 6:4 se je veselila Čehinja!

Z največjo zmago v karieri bo Petra Kvitova z 18. mesta prišla na 10. mesto in to bo njen debi v Top 10, Viktorija Azarenka pa bo s tem, ko se je uvrstila v finale, s 5. napredovala na 4. mesto, kar je zgodovinski dosežek kake Belorusinje na WTA turneji!

16. nosilka Petra Kvitova je v 1. nizu že povedla s 3:0, a je 4. nosilka Azarenka vzpostavila ravnotežje in izenačila na 3:3. Do konca niza sta obe suvereno držali servis in odločitev je padla v podaljšku. Vika je povedla z 2:1, od naslednjih 7 točk jih je kar 6 pripadlo Petri, ki je tako dobila podaljšano igro s 7:3!

Petra Kvitova je velika zmagovalka premier turnirja v magični kocki

Petra Kvitova je velika zmagovalka premier turnirja v magični kocki

V 2. nizu se je borba še bolj razvnela. Čehinja ja naredila dva brejka na začetku in oba zapravila. Pri 3:3 ji je uspel še en brejk, ki ga je zadržala do vodstva s 5:4, ko je servirala za zmago. V 10. igri je pokazala ves topovski arzenal, saj je najprej zadela "forehand winner", nato as, pa "backhand winner in zaključila s servis "winnerjem!

Kvitova je na koncu dosegla kar 40 "winnerjev" ob 34 neizsiljenih napakah, Azarenka pa le 10 "winnerjev" ob 21. nevsiljenih napakah!

"Petra ima za sabo veličasten teden in danes si je vsekakor zaslužila zmago. Želim ji srečo v nadaljevanju sezone. To je res velik turnir kamor igralke rade prihajamo. Publika je fantastična in upam, da se vidimo naslednje leto," je dejala Viktorija Azarenka!

Petra Kvitova je tako letos edina igralka ob Caroline Wozniacki, ki je osvojila 3 WTA turnirje (Brisbane, Pariz, Madrid). To je njen 4. osvojen turnir v karieri, saj je pred 2 letoma osvojila še Hobart. Viktorija Azarenka je ostala pri sedmih turnirskih zmagah, še sedemkrat pa je igrala v finalu

 

Mutua Madrid Open 2011
Madrid, ŠPA
30.04.2011-08.05.2011
Nagradni sklad: $4500000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA


Finale:

(16 )Petra Kvitova(CZE) d (4) Victoria Azarenka(BLR) 7:6(3),6:4

 

foto : gettyimages

pripravil : Marjan B.

 

Fotogalerija:


Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete