Pliškova v finalu Birminghama lovi deseterico, Kerberjeva pa obstanek

20.06.2015
BIRMINGHAM, V.B. - V finalu travnatega WTA Premier turnirja v Birminghamu se bosta pomerili Karolina Pliškova iz Češke in Nemka Angelique Kerber.

Vzhajajoča teniška zvezdnica Karolina Pliškova bo v velikem finalu WTA turnirja na travi v Birminghamu lovila tudi elitno deseterico na računalniški lestvici. 

Šestopostavljena Čehinja Karolina Pliškova je dobila prvi polfinalni obračun, ki je bil prekinjen zaradi dežja. S 6-2, 7-6(6) je odpravila Kristino Mladenovic, ki je krog prej iz turnirja izločila 1. nosilko Simono Halep. Francozinja je v 2. nizu vodila 2-0, v podaljšani igri pa imela tri žogice za niz (6/3), a se je Pliškova vselej vrnila in na koncu slavila vstop v finale.

''Pogoji so bili zelo težki, Kristina pa je prikazala odlično igro. 2. niz je bil zelo tesen, vesela sem, da sem na koncu uspela zmagati'', je povedala češka tenisačica, ki pred tem tednom na travi nikdar ni dobila dva dvoboja zapored, še sama pa ne zna povedati, zakaj je bilo tako. 

V drugem polfinalu je Angelique Kerber s 6-3, 6-3 dobila nacionalni obračun s Sabine Lisicki. Kerberjeva ohranja perfektno medsebojno razmerje z rojakinjo, dobila je vseh šest tekem. 

Kerberjeva in Pliškova sta do sedaj med seboj igrali štirikrat, rezultat pa je izenačen. Kakorkoli, v kolikor Čehinja zmaga, bo prvič v karieri med top10, če zmaga Nemka, bo osvojila četrto WTA Premier lovoriko in obstala v deseterici, Pliškova pa bo ostala zunaj.

 

AEGON Classic
Datum: 15.06.2015 - 21.06.2015
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $665,900
Podlaga: Trava
http://www.lta.org.uk/major-events/aegon-classic-birmingham/


Polfinale:

4-Angelique Kerber (Germany) beat 8-Sabine Lisicki (Germany) 6-3 6-3
6-Karolina Pliskova (Czech Republic) beat Kristina Mladenovic (France) 6-2 7-6(6)             

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete