Kerberjeva na račun Pliškove izenačila Sereno

10.08.2015
STANFORD, ZDA - Angelique Kerber je po ogorčenem boju v finalu turnirja serije Premier premagala Karolino Pliškovo in se po številu lovorik (4) v letošnji sezoni izenačila s Sereno Williams.

V ponovitvi finala izpred dveh mesecev v Birminghamu sta se v Stanfordu znova pomerili Karolina Pliškova in Angelique Kerber, tudi v drugo pa se je zmage veselila slednja, in sicer z rezultatom 6:3, 5:7, 6:4.

Gledalci na osrednjem igrišču turnirja serije Premier so kar dve uri in sedem minut uživali v teniški predstavi, ki so jo zaznamovali močni in prodorni udarci Čehinje ter nezgrešljiva levica nemške tenisačice.

Kerberjava je v dobrih dveh urah igre dosegla 27 winnerjev in 14 neizsiljenih napak, medtem ko je bila Pliškova v tem segmentu igre poravnana - poleg 52 neubranljivih udarcev je zbrala še 52 napak. Obračun se je v deseti igri odločilnega niza končal z neizsiljeno napako Nemke, ki je tako še drugič zapored morala priznati premoč trenutno 11. igralki sveta.

''Rada bi čestitala Angie,'' je v zahvalnem govoru dejala Pliškova. ''Res je dobra igralka. Povedala sem ji, da v finalih ne želim več igrati z njo. Zdaj vodi z 2-0, zato upam, da bom prihodnjič igrala s katero drugo,'' je dodala Čehinja.

''Rada bi čestitala Karolini za dober teden. Vedno bijeva težke bitke. Ti si odlična tenisačica in oseba, želim ti veliko sreče v Torontu. Verjamem, da se bova v prihodnosti še večkrat pomerili v finalu,'' je povedala Nemka.

Kerberjeva je v letošnji sezoni osvojila štiri lovorike na štirih različnih podlagah - v Charlestonu je slavila na zelenem pesku, v Stuttgartu na rdečem pesku, v Birminghamu na travi in nazadnje na trdi podlagi. S tem se je izenačila s Sereno Williams, ki se v letu 2015 prav tako lahko pohvali s štirimi lovorikami, od tega je kar tri osvojila na turnirjih za Grand Slam.

Pliškova se je kljub porazu v finalu prvič prebila med najboljšo deseterico in po novem zaseda osmo mesto.

Kerberjeva je osvojila sedmi turnir v karieri (7-9), četrtega na trdi podlagi (4-6) in petega serije Premier (5-4). Pliškova ostaja pri štirih lovorikah (4-7). Vse zmage je dosegla na turnirjih serije International 4-3), medtem ko v serji Premier še čaka na svoj zmagoslavni trenutek (0-3).BANK OF THE WEST CLASSIC
Kategorija: WTA Premier
Datum: 02.08.2015 - 09.08.2015
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 665.900
www.bankofthewestclassic.com/
 

Finale:

Angelique Kerber (Germany) beat Karolina Pliskova (Czech) 6:3, 5:7, 6:4

 

pripravil: Ž. J.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete