Pliškovi uspelo obrniti dvoboj proti Zidanškovi

29.06.2021
LONDON, V.B. - Polfinalistka Roland Garrosa Tamara Zidanšek je odlično začela na Wimbledonu, a 8. nosilka se je rešila iz zagate.

Karolina Pliškova iz Češke se je v 1 krogu Wimbledona srečala s Tamaro Zidanšek, senzacionalno polfinalistko pred dvema tednoma končanem OP Francije. Favoritinji je uspel preobrat po silovitem začetku 23-letne Slovenke.

Zidanškova, 47. igralka sveta, je na sveto travo pripotovala brez odigranega turnirja na tej podlagi, pripravljala se je na zasebnem travnatem terenu v Šenčurju, ki je eno redkih če ne celo edino v naših krajih. Kljub temu je Tamara prikazala suveren nastop, lahko trdimo, da bi ob boljšem žrebu znala spet priti visoko, saj bi bila z vsakim odigranim dvobojem boljša. Na koncu je 29-letna Čehinja zmagala s 7-5, 6-4.

3-0 je bilo na semaforju v samo nekaj minutah, v prednosti pa Tami, ki je imela kasneje priložnost za 'neulovljivo' vodstvo 5-1, a je Pliškovi uspelo obrniti niz v svoj prid. Tudi v 2. nizu ni prav nič prepustila Čehinji, vseskozi je bila blizu, v peti igri je 13. igralki sveta le uspelo streti servis Zidanškove, po 1 uri in 18 minutah pa se je veselila 2. kroga. Pomerili sta se prvič v karieri.

"Na travi se vse zelo hitro odvija. Potem pa ona s svojim servisom ne daje veliko možnosti. Nato nekako čutiš, kot da moraš dobiti vse svoje servisne igre. Mogoče udariš kakšno žogo hitreje, težko nadziraš dogajanje. Vse se odvija zelo hitro. Tudi danes so odločale malenkosti. Vseskozi sem imela brejk prednosti. In potem, ko je dobila nazaj ta brejk se je vse hitro odvilo," je po dvoboju za Radio Slovenija dejala Zidanškova. (povzeto po MMC).

Nastop v glavnem delu Wimbledona je Zidanškovi prinesel 48,000 funtov.


Wimbledon
Kraj: London (VB)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 28.06.2021 - 11.07.2021
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: 38,000,000 GBP
http://www.wimbledon.com/en_GB/index.html

1. krog:

8-Karolina Pliskova (Czech Republic) beat Tamara Zidansek (Slovenia) 7-5 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete