Zidanškova 'izginila' v 3. nizu, glavni del Wimbledona ji lahko prinese le še žreb

28.06.2018
LONDON, V.B. - Mlada slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je imela 'v rokah' glavi del Wimbledona, a izgubljeni tajbrejk 2. niza ji je spodrezal krila.

20-letna Tamara Zidanšek je kot edina Slovenka preživela dva kroga kvalifikacij v Roehamptonu, kjer potekajo kvalifikacije Wimbledona. V odločilnem krogu se je merila z Romunko Alexandro Dulgheru, imela dvoboj pod kontrolo, a izgubljeni tajbrejk 2. niza je pustil posledice. V 3. nizu ni osvojila igre in izgubila s 5-7, 7-6(4), 6-0.

Igralka, doma iz Slovenskih Konjic, je sedaj odvisna od žreba, morda ji glavni del prinese kakšna odpoved. Prav nič ne bi imeli proti, letos je res imela smolo, saj je glavni del zgrešila za milimeter, v kvalifikacijah je bila 1. nosilka, tudi danes pa ji do nastopa med 128 najboljšimi ni manjkalo veliko.

2 uri in 26 minut je trajal dvoboj za preboj v glavni del grand slama na sveti travi, a večino časa v prvih dveh nizih, ki sta bila zelo izenačena, bolj tesna skoraj ne bi mogla biti. Tami je bila za las oddaljena od cilja, dobila je uvodni del, v drugem igrala podaljšano igro, v kateri je bila devet let starejša nasprotnica malo boljša, očitno pa je izgubljeni tajbrejk pustil posledice. Zidanškova se v 3. nizu ni zmogla pobrati in ni uspela osvojiti nit igre. Dulgheru, 126. na WTA lestvici, je tako odpotovala v glavni del,kjer je že leta 2010 igrala v 3. krogu, Tamari pa ostaja najboljši izid na SW19, saj je lani na debiju izgubila v 1. krogu kvalifikacij.

Zidanškova, ena najbolj obetavnih tenisačic na svetu, je za nastop v 3. krogu kvalifikacij dobila 19,500 funtov, na lestvici pa bo dodala 30 točk.


Wimbledon
Kategorija: Grand Slam
Datum: 02.07.2018 - 15.07.2018
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: £ 34,000,000
http://www.wimbledon.com/en_GB/index.html

3. krog(kvaifikacije):

Alexandra Dulgheru (Romania) beat Tamara Zidansek (Slovenia) 5-7 7-6(4) 6-0

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete