Po 11.letih je Petra Rampre zopet v glavnem delu turnirjev serije WTA!

25.07.2011
WASHINGTON, ZDA - Nikoli ni prepozno. Kar 11 let je Petra Rampre čakala, da se je zopet vrnila med najboljše teniške igralke sveta, ki nastopajo na turnirjih serije WTA!

Slovenski teniški 'veteranki' Petri Rampre (221. na WTA) je uspelo. To kar smo pričakovali od nje po odlični letošnji sezoni in fenomenalnih nastopih na turnirjih serije ITF (osvojila je dva vredna 50,000 USD), je 31-letna Ljubljančanka uresničila do potankosti.

Petra Rampre se je preko kvalifikacij uvrstila na 220,000 USD vreden turnir serije WTA International v Washingtonu, ki se igra na trdi podlagi. Bravo Petra!  Več kot desetletje je minilo od njenega zadnjega nastopa med 32 najboljšimi, ko je kot 20-letnica igrala na WTA turnirju v Celovcu in takrat prišla do 2. kroga (izgubila z Zverevo).

Rampretova je danes v odločilnem krogu kvalifikacij s 6-4, 6-1 premagala Gabrielo Dabrowsko iz Kanade in se na turnirju Citi Open v College Parku pridružila igralkam, ki se bodo borile za lovoriko, 37,000 USD in 280 točk, kolikor pripada zmagovalki.

Z izjemo začetka prvega niza, ko je 446. tenisačica sveta doma iz Ottawe v Kanadi povedla 4-2, je bilo jasno, katera bo zmagovalka današnjega obračuna. Petra je preobrnila omenjen izid in s štirimi igrami zapored pod streho spravila 1. niz, nato pa deklasirala 12 let mlajšo tekmico. Celotna statistika dvoboja je bila na njeni strani. V 1 uri in 16 minutah je prišla do 7 brejkov iz 12 priložnosti (Dabrowska 3/6), na prvi servis pa je imela 69% uspešnost (Dabrowska 55%). Največja razlika se je naredila pri drugem začetnem udarcu. Rampretova je odlično returnirala in Kanadčanki pustila, da je dobila le 2 točki od 20 (10%), zato je bila vseskozi v podrejenem položaju. Na koncu je Petra, ki igra enoročni bekend, vknjižila 63 točk, Gabriela pa le 45.

Katera bo njena prva nasprotnica v glavnem delu tekmovanja? Žreb ji ni najbolj naklonjen, saj bodo štiri kvalifikantke igrale kar s tremi postavljenimi igralkami. Možne nasprotnice so 1. nosilka Shahar Peer, 2. nosilka Nadja Petrova, 5. nosilka Bojana Jovanovski ali nepostavljena Melinda Czink.

Vsekakor je Petra že prišla do najmanj 17 točk na WTA lestvici in 1,725 USD ter bo naslednji teden že blizu prve dvestoterice na računalniški lestvici. Pred kratkim si je z dvema naslovoma na močnih ITF turnirjih tudi zagotovila igranje v kvalifikacijah OP ZDA, ki se začnejo konec avgusta.

Petra Rampre bo v 1. krogu igrala proti Srbkinji Bojani Jovanovski. Dvoboj naj bi se začel ob 22h in 30 minut po našem času!

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete