Izjemen podvig Zidanškove. V Moskvi je šokirala kar 13. igralko sveta !

26.07.2018
MOSKVA, RUSIJA - Mlada slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je na WTA turnirju v Moskvi pripravila prvovrstno senzacijo, izločila je 13. igralko na svetu Darijo Kasatkino.

Tamara Zidanšek je pri dvajsetih letih že na 90. mestu WTA lestvice, danes pa je na peščenem WTA turnirju v ruski prestolnici pripravila največji podvig v karieri. S 6-4, 2-6, 6-4 je izločila eno največjih favoritinj, povrhu vsega še domačinko in eno prihajajočih, če ne že, zvezdnic Darijo Kasatkino. BRAVO TAMI !

21-letna Kasatkina je ena najbolj zaželjenih marketinških obrazov prihodnosti, vidite jo lahko tudi na naših malih ekranih pri promoviranju izdelkov, prav tako pa je že tudi uveljavljena teniška igralka, saj je na 13. mestu, v karieri pa je osvojila eno lovoriko in kopico vrhunskih rezultatov. A to danes ni ustavilo Konjičanke, ki prav tako spada v prihajajočo generacijo tistih, ki lahko krojijo sam svetovni vrh. Ni kaj, danes polni stolpec na uradni strani ženskega teniškega združenja WTA - povsem zasluženo. Link.

V malo manj kot dveh urah je Zidanškova z nepopustljivo igro na kolena spravila tekmico iz Rusije in se dokopala do največje zmage v karieri, prve nad TOP20 igralkami sveta. Na turnirju vrednem kar 750,000 ameriških zelencev je v 2. krogu pripravila devet brejkov in izstisnila zmago, saj je sama prav tako devetkrat izgubila začetni udarec. Toda, štejejo osvojeni nizi in Tami jih je osvojila dva za veliki četrtfinale, prvi v karieri na WTA turnirjih

V četrtfinalu se bo Zidanškova pomerila z 217. igralko sveta Laro Siegemund, a 30-letna Nemka je bila dve leti nazaj na 27. mestu in njena uvrstitev na lestvici je bolj varljiva. Slednja ima tudi dve lovoriki na kontu in je v 1. krogu izločila tudi postavljeno Cornetovo.

Četrtfinale v Moskvi prinaša 13,068 USD in 60 točk kar pomeni, da je Tamara na 'live' lestvici na 84. mestu.


Moscow River Cup
Kraj: Moskva, Rusija
Kategorija: WTA International
Datum: 23.07.2018 - 29.07.2018
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $ 750,000
http://www.moscowrivercup.com/

2. krog:

Tamara Zidansek (Slovenia) beat 2-Daria Kasatkina (Russia) 6-4 2-6 6-4

 

pripravil: .S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete