Čehinja Šiniakova v Mariboru ustavila niz 10 zmag Zidanškove!

30.05.2014
MARIBOR - Največji teniški ženski turnir v Sloveniji Infond Open, tokrat v zaključni fazi mineva brez domačih predstavnic. Zadnjo, 16-letno Tamaro Zidanšek je v četrtfinalu porazila tretjepostavljena Čehinja Šiniakova.

Na 25,000 USD vrednem peščenem ITF turnirju v Mariboru je padla še zadnja slovenska predstavnica Tamara Zidanšek, ki pa gre lahko na naslednje turnirje z dvignjeno glavo. V četrtfinalu jo je sicer pričakovano in gladko s 6-0, 6-2 izločila 3. nosilka in 165. igralka sveta Katerina Šiniakova, prekinila ji je niz desetih zaporednih zmag, ki so se začele prejšnji teden na ITF turnirju v Velenju.

Komaj 16-letna Zidanškova je na igriščih ŽTK Maribora nastopila šele na tretjem profesionalnem turnirju, v štajersko prestolnico pa je prišla po slavju v Velenju. Ne glede na to, da je bila 18-letna Čehinja danes precej boljša, je Konjičanka lahko več kot zadovoljna, navsezadnje je pri svojih letih tudi v Mariboru pokazala največ od Slovenk. Upravičila je vlogo povabljenke, tako kot je danes upravičila vlogo favoritinje Šiniakova. Šestkrat je vzela servis Tamari, po trikrat v vsakem nizu, enden pa je pristal na računu članice TK Ptuja.

Zidanškova je za naslov v Velenju prejala 12 točk, za četrtfinale močnejšega turnirja Infond Open pa celo 14 in ima skupaj 26 točk. Po pravilih ITF-ja za vpis na WTA lestvico potrebuje še en rezultat za točke, kar pa jo ob prvi zmagi na najmanjšem članskem turnirju serije ITF takoj izstrelilo na približno 730. mesto. Tamari vse čestitke za oba nastopa na slovenskih tleh in veliko sreče v verjetno bleščeči nadaljni karieri.

Četrtfinale:

Katerina SINIAKOVA (CZE) [3] 6-0 6-2Tamara ZIDANSEK (SLO)

 

pripravil: L.S.

foto: Bojan Matevžič

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete