Razigrani Petkovićeva in Goergesova pokopali Slovenke!

06.02.2011
Slovenska ženska teniška reprezentanca v pokalu Fed ni uspela pripraviti presenečenja in je v prvem krogu 2.svetovne skupine izgubila z Nemčijo. Odločilno točko je Nemčiji zagotovila Julia Goerges.

Po včerajšnji zmagi Polone Hercog proti drugi nemški igralki Juliji Goerges smo morda še upali na 'čudež' in morebitno zmago proti favorizirani ekipi Nemčije, a sta danes tako Goergesova kot njihova najboljša igralka Andrea Petković grdo zapečatili usodo Slovenk.

Petkovićeva, ki se je na minulem OP Avstralije borila za polfinale, je že v prvem posamičnem dvoboju dneva deklasirala prvo slovensko teniško igralko Polono Hercog s 6-1, 6-2, Julia Goerges pa je na zelo podoben način ustavila Mašo Zec-Peškirič, saj je odločilno, tretjo točko svoji ekipi priborila z rezultatom 6-4, 6-2.

Le 1 uro in 18 minut je potrebovala 24. igralka sveta, da je na peščeni podlagi v mariborski dvorani Lukna premagala 20-letno Polono Hercog. V prvem nizu je Štajerka imela svoje priložnosti, toda zapravljala jih je kot po tekočem traku, še posebej tiste na svoj servis. Kar veliko število nevsiljenih napak ob malo winnerjih je botrovalo temu, da je vknjižila le eno igro. Prav nič bolje se ji ni godilo v nadaljevanju. Hiter zaostanek 0-4 in dva brejka Nemke sta bila več kot dovolj za miren zaključek tekme, v katerem je Polona 'zablestela' le v igri, ko ji je uspel odvzem servisa nasprotnici, nato pa je šla po stari poti naprej. Petkovićeva je izkoristila že prvo žogo za zmago in Nemčijo prepeljala v vodstvo 2-1.

Maša Zec Peškirič je morala priznati premoč Nemki Juliji Goerges

Maša Zec Peškirič je morala priznati premoč Nemki Juliji Goerges

Maša Zec-Peškirič je bila pred dvobojem z Julio Goerges pred težko nalogo. Zmaga je prinašala upanje in igro dvojic, ki bi odločila zmagovalko dvoboja, poraz pa je že pomenil uvrstitev v t.i.'play off' oz. igranje z eno od reprezentanc za obstanek v svetovni skupini tenisa. Sam začetek več kot 100 mest nižje uvrščene Jeseničanke je bil kar spodbuden, še posebej pa malo kasneje, ko je Maša ulovla brejk zaostanka ter povedla 4-3. Od tu naprej pa ni šlo več. Goergesova je z močnimi in natančno odmerjenimi udarci Mašo prisilila v obrambni položaj. Prvi niz je dobila s 6-4, v drugem pa z izjemo izgube servisa pri 2-0 kovala točko za točko. Zec-Peškiričeva se je sicer borila, nekajkrat prišla blizu, a do končnega uspeha ji je zmanjkalo kar precej. Druga nemška igralka je tako prišla do odločilne točke ter svoji ekipi priborila nadaljevanje bojev, ki peljejo v elitno svetovno skupino ženskega tenisa.

Nemke so v Mariboru v nedeljo dobile vse tri dvoboje, vključno z igro dvojic, ki sta jo Katarina Srebotnik in Polona Hercog zaradi bolezni slednje predale po zaostanku 0:1 v nizih.

 

Nemčija ima sigurno najmočnejšo ekipo po eri Steffi Graf

Nemčija ima sigurno najmočnejšo ekipo po eri Steffi Graf

Pokal Fed - 2.svetovna skupina

1. krog:

Datum: 05 Feb - 06 Feb 2011
Kraj: Dvorana Lukna, Maribor, Slovenija
Podlaga: Pesek


Slovenija - Nemčija 1:4

Andrea Petkovic (GER) d. Polona Hercog (SLO) 61 62

Julia Goerges (GER) d. Maša Zec Peskiric (SLO) 64 62

Groenefeld/Malek (GER) d Srebotnik/Hercog (SLO) 76 bb

 

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete