Polona Hercog po vrnitvi najmanj v četrtfinalu Marakeša!

24.04.2014
MARAKEŠ, MAROKO - Najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog (69. na WTA) že na prvem turnirju po vrnitvi prikazuje fantastično pripravljenost. V Marakešu je po TOP50 padla še TOP100 igralka sveta.

Še ena fantastična predstava 23-letne Polone Hercog! Igralka iz Kamnice pri Mariboru se je po polletni odsotnosti zaradi poškodbe vrnila na izjemen način in je že na prvem WTA turnirju najmanj v četrtfinalu.

Na peščenem, 250,000 USD vrednem WTA turnirju v Maroku je Polona v 2. krogu počistila še s tri leta mlajšo Belgijko Alison Van Uytvanck s 6-1, 6-4. Bravo!

88. igralka sveta ni imela nobenih možnosti v dvoboju, saj je Hercogova fantastično servirala, returnirala in zlahka pripeljala tekmo do zmage. Belgijka si je priigrala eno samcato brejk priložnost, ki jo je Polona v 8. igri zlahka izničila z dobrim začetnim udarcem.

Prava praznina je nekako zevala ob odsotnosti Štajerke na WTA Touru za slovenske ljubitelje tenisa. Ni treba poudarjati, da je četrtfinale WTA turnirjev za ostale slovenske igralke zaenkrat skoraj nedosegljiv, Poloni pa je uspelo že v prvem poskusu po vrnitvi in to z novim trenerjem Željkom Krajanom, s katerim sta očitno postavila nove temelje.

Slovenska številka ena ženskega tenisa je že leta 2009 kot kvalifikantka prišla do četrtfinala maroškega WTA turnirja znanega kot Grand Prix SAR Princesse Lalla Meryem, a takrat se je igral še v Fesu. Dobro pripravljenost je vsekakor že potrdila verjamemo pa, da v Marakešu letos še ni rekla zadnje besede. Njena igra ima nekako rep in glavo, vse skupaj pa jo ob dobrem serviranju lahko navdaja z optimizmom.

69 minut je trajal obračun z belgijsko rdečelasko, ki je kaj hiroobčutila moč Hecogove. V uvodnem nizu je van Uytvancukova osvojila le eno igro, skupaj pa samo 12 točk, v drugem delu pa je bila tekma bol izenačena, vseeno pa je imela Polona vse pod kontrolo. V 5. igri ji je uspelo odvzeti začetni udarec, ki ga je ohranila do konca. Ja, Belgijka se je poskusila vrniti v 8. igri, pa je ostalo le pri poskusu, zadnjo 10. igro pa je Slovenka osvojila brez izgubljene točke.

60 točk in 5,900 USD bo poskušala nadgraditi že jutri, ko se bo v četrtfinalu borila s peščeno specilaistko, Španko Mario-Tereso Torro-Flor, 71. na WTA lestvici, ki bo kmalu praznovala 22 let. Pomerili se bosta prvič.

 

GP de SAR La Princesse Lalla Meryem
Datum: 21.04.2014 - 27.04.2014
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $250,000
Podlaga: Pesek
http://www.lallameryemtennis.com/


2. krog:

Polona Hercog (Slovenia) beat Alison Van Uytvanck (Belgium) 6-1 6-4
Maria Teresa Torro (Spain) beat Lara Arruabarrena Vecino (Spain) 6-1 6-2
Romina Oprandi (Switzerland) beat Beatriz Garcia Vidagany (Spain) 6-2 5-7 6-2
3-Yvonne Meusburger (Austria) beat Estrella Cabeza Candela (Spain) 6-0 6-2   

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete