Hercogova izgubila četrtfinale po trdem boju!

25.04.2014
MARAKEŠ, MAROKO - Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je po povratku na terene obstala v četrtfinalu.

23-letna Polona Hercog je izgubila četrtfinalni obračun na WTA turnirju v Maroku s Španko Mario Tereso Torro Flor po dveh tajbrejkih s 6-7(3), 6-7(5). 

Polona Hercog je kljub izpadu v četrtfinalu lahko optimistična pred nadaljevanjem sezone.To je bil šele njen drugi turnir letos, lahko bi rekli kar prvi, saj je na OP Avstralije odšla bolj turistično in predala že po prvi igri zaradi poškodbe. Z novim trenerjem Željkom Krajanom sta očitno našla skupen jezik, da bosta letos še navduševala. 

Španka Torro-Flor (71. na WTA) velja za peščeno specialistko, kar je danes tudi pokazala na 'umazani' maroški podlagi. Tudi Polona se na pesku najbolje znajde, v tekmi pa je imela veliko priložnosti, ki pa jih žal ni izkoristila.

Že v uvodnem nizu je imela vse v svojih rokah, ko je pri 5-4 stala na servisni črti za vodstvo. 21-letna igralka iz Villene se je uspela vrniti in nato tudi dobiti uvodni del po podaljšani igri. Veliko je odvisno od Poloninega servisa, le ta pa ji danes ni šel najbolje. Slab odstotek prvih začetnih udarcev v polje je bil morda razlog, da bi strla nasprotnico, ki se je tudi v 2. nizu vrnila po brejku zaostanka in po malo več kot dveh urah vpisala na račun tudi drugo podaljšano igro.

Hercogova je bila enakovredna tekmica, dvoboj bi se zlahka lahko obrnil tudi na njeno stran, a to je pač tenis. Španka je osvojila tiste ključne točke v tako izenačenem obračunu, da so jo pripeljale v polfinale.

Najboljša slovenska tenisačica je za četrtfinale WTA turnirja v Marakešu z nagradnim skladom 250,000 USD osvojila 60 točk, na bančni račun pa prejela 5,900 USD.

 

GP de SAR La Princesse Lalla Meryem
Datum: 21.04.2014 - 27.04.2014
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $250,000
Podlaga: Pesek
http://www.lallameryemtennis.com/


Četrtfinale:

Maria Teresa Torro (Spain) beat Polona Hercog (Slovenia) 7-6(3) 7-6(5)
1-Daniela Hantuchova (Slovakia) beat 6-Peng Shuai (China) walkover
Romina Oprandi (Switzerland) beat 3-Yvonne Meusburger (Austria) 6-4 6-4
5-Garbine Muguruza Blanco (Spain) beat Shahar Peer (Israel) 6-3 6-1 

 

pripravil: L.S.

foto: wtatour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete