Polona Hercog zaradi poškodbe po zaostanku predala v kvalifikacijah New Havna!

16.08.2013
NEW HAVEN, ZDA - Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je v kvalifikacijah WTA turnirja v New Havnu morala predati obračun zaradi poškodbe mišice v desni nogi.

22-letna Polona Hercog je po uspešnih nastopih na močnem WTA turnirju  v Cincinnatiju odpotovala še na zadnjega pred OP ZDA, v New Haven. Morala je začeti v kvalifikacijah, vendar se niti najmanj ni izšlo po njenih željah.

V 1. krogu kvalifikacij 690,000 USD vrednega dogodka v 'novem zatočišču' je po le 39 minutah zaostajala 1-6, 1-3 proti komaj  469. igralki  sveta Alexandri Mueller iz ZDA. 25-letna Američanka je bila precej boljša, Štajerka pa neprepoznavna, v 1. nizu je dobila skromnih 11 točk, v drugem pa ni zmogla dokončati obračuna. Upajmo, da ni prišlo do resnejše poškodbe trenutno 102. igralke na WTA lestvici, ki se je komaj rešila težav z zdravjem  in začela zmagovati.

Kljub želji, da srečanje odigra je bila bolečina v aduktorju desne noge prehuda.

“Že v srečanju s Saro Errani v Cincinnati, sem v tretjem setu začutila pekočo bolečino v mišici na desni nogi. Takoj po odigranem srečanju, sem morala na letalo, saj sem lovila začetek kvalifikacij tukaj v New Havenu, tako da časa za kakšen zdravniški pregled nisem imela. Zaradi natrpanega urnika, ki ga zahtevajo nastopi v kvalifikacijah, tudi danes ni bilo časa za kakšen bolj natančen pregled, zato sem se morala odločiti ali naj sploh stopim na igrišče.

Zaradi dobre forme in predvsem želje po tekmah, sem vseeno tvegala, vendar je bila bolečina že od začetka srečanja prehuda. Sedaj sledijo dnevi zdravniških pregledov in seveda upam, da bom do začetka turnirja za Grand Slam v New Yorku pripravljena za nove borbe.”
 

 

New Haven Open at Yale
Datum: 18.08.2013 - 24.08.2013
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $690,000
Podlaga: Trda
http://www.newhavenopen.com/


1. krog(kvalifikacije):

Alexandra  Mueller (U.S.) beat Polona Hercog (Slovenia) 6-1 3-1 retired

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete