Potapova v 3. nizu potopila Zidanškovo

05.03.2020
MONTERREY, MEHIKA - Druga najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je izjemno začela v 2. krogu WTA turnirja v Monterreyu, ni pa znala tega pretvoriti v zmago.

Potem, ko je 22-letna Tamara Zidanšek v 1. krogu WTA turnirja v Montetreyu prišla do prestižne zmage nad nekoč 1. igralko sveta Viktorijo Azarenko, je bila na začetku 2. kroga pred podobnim dnevom, saj je ekspresno dobila 1. niz v obračunu s komaj 18-letno Anastasijo Potapovo. V drugem se je še držala v igri, pravzaprav he bila boljša vse do treh zapravljenih žogic za 'meč' pri 5-4, ko pa je izgubila podaljšano igro se je vse podrlo. Mlda Rusinja je zmagala z 1-6, 7-6(3), 6-1.

Boleč je poraz Konjičanke z najstnico iz Rusije, trenutno 89. igralko sveta, s katero je sedaj izgubila oba medsebojna obračuna.

Zidanškova, 71. igralka sveta, je na trdi podlagi v Monterreyu prišla do kar osmih brejkov v prvih dveh nizih, pa je bila na koncu poražena. Uvodni del je šel kot po maslu, s štirimi odvzemi servisa je nadigrala Potapovo, v drugem pa je sama prav tako štirikrat oddala servisno igro. Kot je bilo po koncu jasno, je bil  po vseh zapravljenih priložnostih (5-3 in tri zaključne žoge pri 5-4) ključni del obračuna podaljšana igra 2. niza, ki jo je dobila Rusinja, v tretjem pa je Zidanškova tako padla v igri, da ni več mogla parirati vse bolj razpoloženi Moskovčanki. Sploh ni prišla do brejk žoge, osvojila le častno igro, Potapova je izkoristila dve od treh priigranih ter se po 2 urah in 4 minutah razveselila četrtfinala. Še enkrat več se je potrdilo, da zlahka osvojen niz ne pomeni zmage.

Tami je v Monterreyu dobila 30 točk in 3,600 USD denarne nagrade.


Abierto GNP Seguros
Kraj: Monterrey (MEH)
Kategorija: WTA International
Datum: 02.03.2020 - 08.03.2020
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 251,750
http://www.abiertognpseguros.com/en

2. krog:

Anastasia Potapova (Russia) beat Tamara Zidansek (Slovenia) 1-6 7-6(3) 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete