Pouille preprečil Bedenetu prvenec na ATP turnirjih

30.04.2017
BUDIMPEŠTA, MADŽARSKA - Francoz Lucas Poulle je v finalu ATP turnirja v madžarski prestolnici prikazal predober tenis za Aljaža Bedeneta. Ljubljančana, z britanskim potnim listom, je ugnal s 6-3, 6-1.

Francoz Lucas Pouille ni naredil nobene napake v finalu ATP250 turnirja na pesku v Budimpešti in Aljažu Bedenetu preprečil prvenec. Sam je prišel do druge turnirske zmage v karieri, Ljubljančan pa bo moral na prvi uspeh še počakati. Za Aljaža je bil to drugi finale kariere.

Pouille je prvič zmagal na ATP touru lani v domačem Metzu, 27-letnega Bedeneta pa ugnal drugič. Letos sta si nasproti mreže stala že februarja v Marseillu.

Ni kaj, 23-letni Pouille, 14. igralec sveta, je v super formi tudi na pesku. Prejšnji teden je Masters v Monte Carlu zaključill kot polfinalist, tokrat kot zmagovalec Budimpešte. Končal je serijo zmag Aljaža. Le ta se je začela kar nekaj časa nazaj na Challengerjih, saj je v nizu osvojil tri, v glavnem mestu Madžarske pa je začel v kvalifikacijah in vpisal šest zaporednih zmag. 

Aljaž Bedene, ki igra za Veliko Britanijo, je drugič igral v finalu ATP turnirja in na prvenec še čaka

Aljaž Bedene, ki igra za Veliko Britanijo, je drugič igral v finalu ATP turnirja in na prvenec še čaka

''Res sem zadovoljen kako sem začel peščeno sezono. Današnji uspeh mi daje polno samozavesti za prihodnost. Za mano je odličen teden, posebej pa sem vesel, ker me je tu podpiralo veliko ljudi'', je povedal Francoz.

Bedene ni bil najbolj zadovoljen. ''Malo sem razočaran. Imel sem nekaj težav s prstom in nisem dobro čutil udarcev. Nisem bil niti blizu nivoju, s katerim bilahko ogrozil nasprotnika. Če že moram izgubiti naj bo to z nekom, ki je odličen igralec in oseba, kar Lucas je'', je izjavil Aljaž.

Madžarska je prvič organizirala turnir serije ATP. Budimpešta je sicer zamenjala turnir v Bukarešti. 


Gazprom Hungarian Open
Kategorija: ATP 250
Datum: 24.04.2017 - 30.04.2017
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € 482,060
http://www.hungarianopen.org/homeen.html

Finale:

1-Lucas Pouille (France) beat Aljaz Bedene (Britain) 6-3 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete