PRESENEČENJE: Roger Federer klecnil v četrtfinalu mastersa v Monte Carlu!

15.04.2011
MONTE CARLO - Avstrijski teniški igralec Jurgen Melzer je na prvem peščenem mastersu v četrtfinalu šokiral enega izmed favoritov za končno zmago oz. uvrstitev v finale - Rogerja Federerja.

2. nosilec in 3. tenisač sveta Roger Federer je nepričakovano pospravil torbo in loparje že po četrtfinalnem dvoboju na teniškem masters turnirju v Monte Carlu. Enega najboljših tenisačev v zgodovini je s 6-4, 6-4 izločil Jurgen Melzer, ki je lani igral v polfinalu Roland Garrosa.

Šele drugič (2008) v dvajsetih letih se je zgodilo, da so v četrtfinale Monte Carla prišli vsi štirje prvi nosilci, ampak v polfinalu bo manjkal vsaj eden. To je švicarski teniški maestro, ki je prvič v tej sezoni izgubil z igralcem, ki se ne piše Nadal ali Đoković. Avstrijec Jurgen Melzer je opravil velik posel zase ter se preko Federerja uvrstil med štiri najboljše, kjer se bo za finale pomeril s Špancem Davidom Ferrerjem.

Melzer in Federer sta vrstnika (29), toda do lani se nista pomerila nikoli. Leta 2010 sta nato igrala tri obračune (Wimbledon, OP ZDA in London), v katerih Avstrijec ni dobil niti niza, vse to pa mu ni preprečilo, da bi danes vrnil milo za drago Federerju. Melzer je slavil po dveh zaporednih nizih s 6-4, 6-4 in se v kneževini prvič znašel v polfinalu. V vsakem nizu je prišel do enega brejka (2/5), na drugi strani pa je Baselčan zapravil vseh sedem priložnosti za odvzem servisa. Federerjevih sanj o četrtem finalu v Monte Carlu je bilo tako konec, istočasno pa je bilo seveda tudi konec sanj o prvi lovoriki na tem turnirju, kjer Rafael Nadal brani šestkratno krono.

Roger Federer zapušča Monte Carlo po četrtfinalu

Roger Federer zapušča Monte Carlo po četrtfinalu

V prvem četrtfinalu dneva je David Ferrer z dvakrat po 6-3 izločil Srba Viktorja Troickega. Srb je še tretjič gladko izgubil s Špancem, ki je celih 18 cm nižji od njega, a mu je peščena podlaga najbolj priljubljena. Skoraj celoten dvoboj se je igral po notah Ferrerja.

 

Monte-Carlo Rolex Masters 2011
Monte Carlo, MON
10.04.2011-17.04.2011
Nagradni sklad: $2750000
Podlaga: Pesek
Tip: ATPČetrtfinale:

15.04.2011 QF (4)  D Ferrer  defeats (11)  V Troicki  63 63  
15.04.2011 QF (7)  J Melzer  defeats (2)  R Federer  64 64 

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete