Razočarani Roger Federer gre trenirati domov v Švico!

16.04.2011
MONTE CARLO, MONAKO - "Sedaj grem trenirati domov v Švico. Upam, da bo vreme v redu, veselim se domačega okolja," je dejal veliki Švicar!

3. igralec sveta Roger Federer je izgubil v četrtfinalu ATP 1000 turnirja v Monte Carlu proti vrstniku in rivalu iz mladinske konkurence, Avstrijcu Jurgenu Melzerju s 6:4, 6:4 v nizih. Skoraj neverjetno je, da se igralca do lanskega Wimbledona nista nikoli pomerila na ATP turneji. Od takrat sta igrala 3 x in vsakič je zmagal Roger Federer v 2 nizih. Sedaj je končno prišel na vrsto tudi srečni Jurgen Melzer!

"Vedno sem razočaran kadar izgubim ne glede na to kdo je bil nasprotnik. Želel sem si priti dlje, odigral sem 3 dvoboje in sem kar zadovoljen. Mislim, da nisem igral slabo, sploh pa ne grozno. To je šele 1. turnir na peščeni podlagi in niti nisem pričakoval, da bom igral bolje. Rekel bi, da sem odigral soliden turnir".

Kaj si misli o porazu proti Jurgenu Melzerju?

"Mislim, da sem si definitivno zaslužil vsaj en niz. Melzer je odigral dobro, agresivno, natanko tako kot je moral. Lahko bi rekel, da je imel tudi malo sreče. Še žogice, ki jih ni zadel dobro so mu šle v polje, ponavadi na samo črto. To je bilo frustrirajoče"!

Roger Federer je še dodal, da se ne spomni kdaj je nazadnje izgubil proti levičarju(razen Nadala), v zadnjih 7,8 letih. Njegov naslednji nastop na pesku naj bi bil na ATP 1000 turnirju v Madridu.

Razumljivo pa je na drugi strani Jurgen Melzer sijal od sreče :

"Ta zmaga ima zame poseben pomen. Premagal sem že Rafo in Noleta. Manjkala je samo še zmaga nad Rogerjem in to se je danes zgodilo"!

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete