Prezgodaj je še, toda Medvedjev lahko po Roland Garrosu skoči na vrh teniške lestvice

04.06.2021
Tudi Stefanos Cicipas ima možnost priti na 3. mesto svetovne teniške lestvice.

Res je še prezgodaj, a Daniil Medvedjev lahko po Roland Garrosu zavzame 1. mesto na ATP lestvici in sploh ne potrebuje dvigniti pokala mušketirjev. 

OP Francije je v polnem teku, matematično pa se lahko Medvedjev prebije na vrh lestvice kot 27. tenisač v zgodovini. A glede na to, da ruski tenisač v prejšnjih štirih nastopih na peščenem grand slamu niti enkrat ni preskočil uvodnega kroga je to bolj misija nemogoče. 

Osredotočimo se raje na žreb, prav zaradi tega lahko morda pomislimo na ta scenarij. Đokovič, Nadal in Federer so v istem delu, zato je nastop Srba v finalu toliko težji, to pa dviguje delnice Medvedjeva. V 1. krogu je v spodnjem delu takoj izpadel tudi dvakratni finalist OP Francije Dominic Thiem, kar še poveča možnost Rusa, da pride dlje. V 1. krogu je izločil Bublika, v drugem pa po štirih nizih Paula. 

Zmagovalec zaključnega turnirja je edini v spodnjem delu žreba, ki je več kot enkrat igral v finalu turnirjev za grand slam (OP ZDA 209 in OP Avstralije 2021) ima seveda pred seboj velik cilj, da pride vse do finala in morda res naskoči sam vrh lestvice. Če Medvedjev pride v finale in na drugi strani Đokoviču to ne uspe, bo prvi izven t.i. velike četverice (Federer, Nadal, Đokovič, Murray), ki bo na 1. mestu ATP lestvice po Andyu Roddicku in novembru 2003. Če pa Medvedjev osvoji peščeni turnir za grand slam pa bo v vsakem primeru številka 1. 

Rus se je 15. marca prvič zavihtel na 2. mesto svetovne teniške lestvice in razbil dominacijo velikih štirih na prvih dveh mestih po letu 2005, ko je bil tam Lleyton Hewitt. Trenutno se Moskovčan fokusira na dvoboj z Rallyem Opelko v 3. krogu, še največji tekmec v spodnjem delu žreba pa mu je verjetno Stefanos Cicipas. Grk bi z zmago na Roland Garrosu prišel na 3. mesto, v kolikor Nadal ne pride do finala. Cicipas je trenutno peti tenisač sveta, kar je najvišje v karieri.

 

pripravil: L:S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete