Prva igralka sveta Ashleigh Barty prvič zmagala na domačih tleh!

19.01.2020
Trenutno najboljša tenisačica na svetu je osvojila turnir v rojstni Avstraliji!

ADELAIDE, AVSTRALIJA - 23-letna Ashleigh Barty (1. na WTA) je v odlični formi pred začetkom grand slam turnirja v Melbournu. Na WTA Premier turnirju v Adelaidu je upravičila vlogo favoritinje in premagala vse nasprotnice. V finalu je bila v dveh nizih boljša od ukrajinske najstnice Dajane Jastremske (21. na WTA) s 6-2, 7-5!

Avstralka je po dveh porazih v finalih WTA turnirjev (Sydney 2018, 2019) na domačih tleh končno dvignila zmagovalni pokal, a ni veliko manjkalo, da bi tudi tokrat ostala brez željene lovorike. V polfinalu se je šele v podaljšani igri 3. niza izvlekla proti 26-letni Američanki Danielle Collins (27. na WTA), ki je letos že premagala nekaj višje uvrščenih igralk.

Ashleigh je imela v finalu znova bučno podporo domačega občinstva. Z dvema brejkoma je hitro prišla v vodstvo v nizih. 2. niz je Avstralka začela z brejkom, a se Ukrajinka ni dala in je izenačila na 2-2. Do izida 5-5 sta nato obe držali svoj servis, sledil je odločilni brejk Bartyjeve, ki je v 12. igri zaključila dvoboj v svojo korist po uri in 26 minutah igre. To je njen 8. naslov na WTA turnirjih med posameznicami!

Barty: "V tretje gre rado, se je pošalila Ashleigh. Iz dvoboja v dvoboj sem igrala bolje in našla izhod iz kritičnih situacij kar je zelo pozitivno ta teden. Na začetku mi je ponudila nekaj lahkih točk, a vedela sem, da to ne bo trajalo, saj je zelo dobra igralka. V zaključku sem morala potrpežljivo čakati na priložnost. To je bila dobra priprava za Melbourne, kjer se ne bom obremenjevala s številkami. Šla bom iz dvoboja v dvoboj osredotočena od 1. kroga naprej in ob tem poskušala uživati v ambientu in igri na igrišču"!

Dajana Jastremska bo nasprotnica naše Kaje Juvan v 1. krogu OP Avstralije, obe sta stari 19 let. Ukrajinka se lahko pohvali že s 3 WTA lovorikami in je na robu top 20 igralk na svetu. 


Adelaide International
Kraj: Adelaide (Avstralija)
Datum: 11.01.2020 - 18.01.2020
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $782.900
Podlaga: Trda
https://adelaideinternational.com.au/

Finale:

1-Ashleigh Barty (Austraila) beat Dayana Yastremska (Ukraine) 6-2 7-6

 

foto: Facebok

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete