Prva zmaga Blaža Kavčiča na sveti travi in to kljub poškodbi

30.06.2015
WIMBLEDON - Ja, Blaž Kavčič je prvič v karieri preskočil uvodni krog na Wimbledonu. Takrat, ko je Ljubljančan najmanj pričakoval uspeh, je opravil delo z odliko.

Slovenski teniški as Blaž Kavčič (107. na ATP) je prvič v 2. krogu Wimbledona. Kljub temu, da ga je ovirala poškodba je stisnil zobe, preskočil vse ovire in s 7-6(3), 6-3 in 7-6(5) ugnal japonca Juičija Sugito (149. na ATP). Bravo!

Slovenski teniški igralec, ki letos že petič igra v glavnem delu travnatega grand slam turnirja, se je z zmago nad kvalifikantom, Japoncem Sugito uvrstil v drugi krog. Wimbledon, najprestižnejši teniški turnir, je bil do sedaj še edini izmed turnirjev velike četverice za Grand Slam, kjer Blaž še ni dosegel posamične zmage.

V svojem petem nastopu na sveti travi, je Blaž tako dosegel svojo prvo zmago. Ta je še toliko slajša, saj mu v zadnjem obdobju ni šlo vse po načrtih. »Takšna zmaga mi v obdobju, v katerem se nahajam, pomeni res veliko. Kljub temu, da sem igral že na veliko turnirjih velike četverice, vsaka zmaga tukaj šteje dvojno. Čeprav to ni moj najljubši turnir in trava ni moja najljubša podlaga, mi zmaga izjemno veliko pomeni. Wimbledon je zgodovina tenisa in doseči tukaj zmago je del zgodovine. Veliko lepše bo končati kariero z zmago na teh igriščih,« je takoj po tekmi sporočil Kaljut.

Trenutno 107. igralec sveta, ki se v zadnjih letih bori predvsem s telesom, je zmagam na ostalih turnirjih za veliko nagrado, sedaj pripisal tudi zmago v vseangleškem klubu. »Res se ne želim ponavljati in jamrati o vseh poškodbah in operacijah. Enostavno težko je, tako fizično kot psihično prihajati nazaj. Operacije živcev in počena kost na stopalih so pustile večje posledice kot smo pričakovali, zato je težko nadaljevati, ko imaš v glavi samo najvišje cilje, telo pa ne da. Kakorkoli, še nikoli se nisem predal, tudi sedaj se ne bom. Upam, da posledica današnjega padca ne bo pustila posledic in da se bom v naslednjem krogu lahko normalno boril!”

Blaž je namreč v predzadnji igri zdrsnil na travi in nerodno padel. Po zdravniškem odmoru in pregledu je na srečo sicer lahko nadaljeval, vendar bo šele čas pokazal ali je kaj resnejšega: “V tem trenutku težko rečem kaj je, potrebno bo slikanje in pregled. Dejansko sem mislil, da bom moral le nekaj točk pred zmago predati tekmo, saj nisem mogel hoditi. V tem primeru mislim, da bi kar končal kariero, saj ne vem, če bi kaj takšnega lahko še enkrat preživel po tistem ko v tretjem krogu OP ZDA sploh nisem mogel stopiti na igrišče. Kot vse kaže, bo tudi ta sezona borba za preživetje”, je v smehu zaključil 28-letni Ljubljančan.

Blaž Kavčič je edini slovenski predstavnik, ki se je letos uvrstil v 2. krog Wimbledona. Včeraj sta izpadla Blaž Rola in Polona Hercog.

Blaž Kavčič je edini slovenski predstavnik, ki se je letos uvrstil v 2. krog Wimbledona. Včeraj sta izpadla Blaž Rola in Polona Hercog.

V uvodnem nizu je Blaž zapravil lepo prednost in je vse skupaj reševal v tajbrejku, v drugem potreboval dva brejka, da je dokončno zlomil tekmeca, v tretjem pa je spet do izraza prišla njegova nepopustljivost. 26-letni Japonec je pri 5-4 stal na servisni črti za osvojen 3. niza, a mu je načrte Črnučan prekrižal, nato pa stisnil zobe v tajbrejku, saj je pred tem zahteval tudi zdravniški odmor po nesrečnem padcu. Na srečo je lahko nadaljeval in se veselil največjega uspeha na sveti travi.

V 2. krogu ga čaka dvoobj z 12. nosilcem Gillesom Simonom, ki je izločil Nicolasa Almagra. S Francozom se bo Blaž meril prvič.

 

Wimbledon
Kategorija: Grand Slam
Datum: 29.06.2015 - 12.07.2015
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: £ 25,136,000
http://www.wimbledon.com/index.html


1. krog:

Blaz Kavcic (Slovenia) beat Yuichi Sugita (Japan) 7-63) 6-3 7-6(5)                    

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete