Prvič v zgodovini najboljših 10 teniških igralk prihaja iz različnih držav!

01.02.2011
Od Avstralije, Belorusije,..do Kitajske, tako ta teden izgleda TOP 10 teniška lestvica WTA. ''United Nations of tennis'' ali tenis združenih narodov.

Prvič v zgodovini ženske teniške lestvice WTA se na prvih desetih mestih nahajajo igralke, ki prihajajo iz različnih držav.

Teniška lestvica WTA je bila ustanovljena leta 1975, še nikoli do danes pa se ni zgodilo, da bi bile v TOP 10 igralke, ki prihajajo iz desetih držav. ''Tenis je globalni šport. Dokaz je tu'', je v ponedeljek po objavi najnovejše teniške lestvice WTA povedala predsednica Stacey Allaster.

Izjemen uspeh kitajske teniške igralke Li Na, ki je igrala v finalu OP Avstralije, poškodba Američanke Serene Williams in konec kariere Rusinje Jelene Dementjeve so trije glavni razlogi, da je lestvica takšna kot je. Pravzaprav prihaja iz različnih držav prvih enajst tenisačic.

Kar tri izmed njih so izboljšale tudi zgodovinsko uvrstitev v svoji deželi. Italijanka Francesca Schiavone je prva Italijanka, ki se nahaja med prvimi petimi, Li Na je prva Kitajka na 7. mestu. Shahar Peer pa je kot prva Izraelka na 11. mestu WTA lestvice.

Kar 30 držav ima svoje predstavnice v TOP 60, med njimi pa je tudi Slovenija. Polona Hercog se namreč kot najboljša Slovenka nahaja na 47. mestu.

Naj še dodamo, da se je lani prvič v zgodovini to zgodilo tudi na moški ATP lestvici. Ta teden so med prvih deset trije Španci, ostalih sedem pa prihaja iz različnih držav. Ja, tenis se res igra na vseh celinah sveta in je eden najbolj popularnih športov.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete