Rafael Nadal enostavno letos brez konkurence, slavil je tudi v Cincinnatiju!

18.08.2013
CINCINNATI, ZDA - 27-letni Španec Rafael Nadal, človek brez konkurence na letošnji ATP turneji. To je z naslovom potrdil tudi na teniškem Masters turnirju v Cincinnatiju. Potem, ko je na terenih zaradi poškodbe kolen manjkal kar 7 mesecev, se je letos februarja vrnil v vsem sijaju, le ta pa še kar traja.

Rafa Nadal je prvič v karieri slavil na ATP1000 turnirju v Cincinnatiju potem, ko je v izjemno izenačenem finalu z domačinom Johnom Isnerjem dobil najbolj pomembne točke in na koncu zmagal s 7-6(8), 7-6(3). Velikan iz ZDA je igral fantastično, tako kot v polfinalu Berdych, pa tudi on ni zmogel priti do skalpa peščenega kralja, ki je postal tudi kralj trde podlage, saj letos tu še ne pozna poraza (16-0). Po Indian Wellsu in Torontu, je osvojil še Western & Southern Open, če k temu prištejemo še Mastersa v Madridu in Rimu, je izenačil rekordni dosežek Novaka Djokoviča z osvojeneimi petimi v eni sezoni, te pa še sploh ni konec.

Lovorika v Cincinnatiju mi prinaša novih 1000 točk, s tem pa bo jutri na ATP lestvici na 2. mestu prehitel Andya Murraya, zelo pa se stolček trese tudi Novaku Djokoviču na 1. mestu. Skoraj nihče ne dvomi, da Majorčan ob koncu leta ne bo končal kot 'enka', toda ali lahko Rafa na tron spleza že po OP ZDA?

Nadal je že včeraj, z vstopom v finale Cincya, kompletiral vsa finala na Mastersih. Odlični Španec ima že nekaj časa v svoji zbirki poker Grand Slamov, zmago na olimpijskem turnirju, v roke pa je dobil tudi solatno skledo, ki pripada zmagovalcem pokala Davis. Današnji naslov je bil že rekordni 26. na Mastersih, še enakstkrat pa je bil v finalu. Ob takšnih dosežkih lahko človek le čestita športniku. Osvojil je praktično vse, kar se da osvojiti.

Rafael Nadal je v karieri osvojil 59.  turnirjev

Rafael Nadal je v karieri osvojil 59. turnirjev

Kako dobro je varovanec strica Tonija Nadala pripravljen tudi psihično, pove današnji obračun z Isnerjem. V dveh nizih Rafa ni imel niti ene priložnosti za brejk (Isner 0/2), pa je vseeno izšel kot veliki zmagovalec. Kaznoval je le eno napako v prvem tajbrejku, v drugem pa dve in vzel tisto, pa kar je prišel.

''Ne morete si predstavljati, kako veliko mi pomenita ti dve zaporedni lovoriki'', je začel Rafa. ''V vsej karieri mi ni uspelo povezati dveh  naslovov na trdi podlagi. Vsekakor je to magični trenutek v več pogledih. Prvič, osvojil sem zelo pomemben turnir serije ATP1000. Drugič, po vseh težavah, ki sem jih imel, je to prvič, da sem dva tedna na trdi podlagi igral na zelo visokem nivoju. Tu je še ranking. V teh dveh tednih sem osvojil ogromno točk in imam odlično izhodišče'', je še dodal Španec, ki je fantastično serviral tudi v finalu.

Oba sta bila na svojem začetnem udarcu  zelo suverena. Američan si je edini priiigral dve brejk žogici, ki jih je  v 1. nizu pri 6-5 zapravil. Nadal se je rešil izgube niza z dvema asoma, nato pa dobil dramatični tajbrejk. Tudi v 2. nizu  nismo videli brejkov, od ponedeljka naprej 2. igralec sveta pa je bil v pomembnih trenutkih  močnejši in je dvignil že 59. lovoriko v karieri.

John Isner po porazu ni bil preveč razočaran. Pojasnil je, da ima zasabo super teden, da je tudi v finalu igral odlično, žal pa ni bilo dovolj za zmago. Drugič se je znašel v finalu Mastersov  in drugič izgubil. Visokorasli Američan že po tradiciji najboljše predstave pokaže na domačih, ameriških tleh.

John Isner se vrača v TOP20 na ATP lestvici. V finalu Mastersov je  igral dvakrat, danes in lani  v Indian  Wellsu

John Isner se vrača v TOP20 na ATP lestvici. V finalu Mastersov je igral dvakrat, danes in lani v Indian Wellsu

 

Western & Southern Open - Cincinnati
Kategorija: ATP World Tour Masters 1000 
Datum: 11.08.2013 - 18.08.2013
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 3,079,555 
http://www.cincytennis.com/ 


Finale:

4-Rafa Nadal (Spain) beat John Isner (U.S.) 7-6(8) 7-6(3)
    

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete