Rafaela Nadala v Mehiki varuje kar 4000 policistov!

20.02.2013
Mehika je država z najvišjo stopnjo kriminala na svetu, zato je temu primerno tudi varovanje na ATP 250 turnirju v Acapulcu, ki se bo začel prihodnji teden (25.02. - 02.03. 2013)!

ACAPULCO, MEHIKA - Ob prihodu španskega teniškega matadorja Rafaela Nadala, so varnostni ukrepi dvignjeni na najvišji nivo. Trenutno 5. igralec sveta se nikamor ne premakne brez varnostnikov. 4000 policistov, kar je 3 x več kot je skupno število policistov v Acapulcu in ostalih varnostnih služb, skrbi za varnost na turnirju. Po besedah organizatorjev so vključeni tudi vojska, marinci, federalna, državna in mestna policija.

Acapulco je bil nekoč priljubljena destinacija bogatih turistov iz celega sveta. Odkar besni vojna med narkokarteli pa je stvar povsem drugačna. 3. februarja je skupina oboroženih ljudi vpadla v turistične bungalove na plaži in posilila 6 španskih deklet, pred tem pa so onesposobili 7 fantov in še eno dekle, ki so bili v njihovi družbi. Acapulco je v zadnjih nekaj mesecih postal mesto z najvišjo stopnjo smrtnih žrtev zaradi kriminala. Policija poskuša zaustaviti vojno narko band, a ji to ne uspeva najbolje. V zadnjih mesecih so na ulicah vekrat ležala obglavljena trupla. To je eden izmed načinov zastraševanja rivalskih tolp!

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete