Richard Gasquet se je "oddolžil" mlademu Kyrgiosu in osvojil Estoril!

03.05.2015
Francoski teniški igralec Richard Gasquet je opravil z vso konkurenco na ATP250 turnirju v Estorilu in dvignil zmagovalni pokal!

ESTORIL, PORTUGALSKA - 28-letni Richard Gasquet (28. na ATP) se je v finalu ATP turnirja na Portugalskem lepo oddolžil mlademu Avstralcu Nicku Kyrgiosu (46.)  za lanski poraz v Wimbledonu. Francoz je tokrat slavil s 6:3, 6:2 v nizih. Dvoboj je trajal le 65 minut.

Gasquet je bil nedotakljiv na svoj servis, še posebej prvi, na katerega je osvojil kar 30 od 32 točk. Nick je imel 3 brejk priložnosti, a jih ni izkoristil. Sam je enkrat odvzel servis nasprotniku v 1. nizu in dvakrat v drugem ter se veselil 12. ATP lovorike v karieri, tretje na peščeni podlagi. Richard se je po osvojenih naslovih prebil na 2. mesto med Francozi v odprti eri tenisa. Mesto si deli skupaj z Gillesom Simonom, prvo drži legendarni Yannick Noah s 23. naslovi!

Richard: "Res sem vesel zmage. Včeraj sem igral 3 nize, danes sem bil bolj samozavesten že na začetku dvoboja. Ne čutim nobenih bolečin in to je dober občutek. Moral sem ga spraviti v tek, saj je izreden server in ima močne udarce z osnovne linije"!

Kyrgios je lovil svoj prvenec na ATP turneji, a bo moral na to še malo počakati. Zadnji Avstralec, ki je do prvenca prišel pri 20 letih, je Bernard Tomic, ki mu je to uspelo leta 2013.

Nick: "Igral sem v svojem prvem finalu in nervoza ter pritisk sta bila vsekakor prisotna. Vseeno mislim, da sem užival na igrišču. Izgubil sem, ne spada zastonj v svetovni vrh. Danes je bil veliko boljši in moral bom še delati na izboljšavi igre. Servis mi je služil v prejšnjih dvobojih, a danes temu ni bilo tako. Z igro sem še kar zadovoljen, a nisem izkoristil priložnosti, ki so se mi ponudile"!

 

Millennium Estoril Open
Kategorija: ATP 250
Kraj: Estoril, Portugalska
Datum: 27.04.2015-03.05.2015
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: € 439,405
http://www.millenniumestorilopen.com/Finale:

5-Richard Gasquet (France) beat 7-Nick Kyrgios (Australia) 6-3 6-2

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete