Rim: Največja peščena zmaga za Marijo Šarapovo!

15.05.2011
RIM, ITALIJA - Dobrodošla nazaj Marija Šarapova. Rusinja je danes v finalu WTA turnirja serije premier v Rimu prišla do največje zmage na peščeni podlagi, potem ko je premagala Samantho Stosur s 6-2, 6-4.

Finale več kot 2 milijona USD vrednega turnirja v glavnem mestu Italije je bil prestavljen za tri ure zaradi dežja, a ko so se oblaki umaknili, je poleg sonca zasijala tudi Marija Šarapova. Kakšen začetek finala je bil to za 24-letno sibirsko lepotico, saj je dobila prvih 16 točk od 19 in ekspresno povedla 4-0. V sanjski igri zaročenke je užival tudi slovenski košarkar Saša Vujačič.

Avstralka se je sicer vrnila in nekoliko znižala izid na 2-4, toda že v naslednji igri doživela novo izgubo servisa. V 8. igri je Samantha še poskušala in prišla do 0:30 na servis Rusinje, a kaj, ko je slednja s štirimi točkami zapored dokončala delo v prvem nizu.

Šarapova je že v uvodni igri drugega niza zopet prišla do brejka, Avstralka je izenačila na 2-2, potem pa spet hitro oddala servis igro, Šarapova pa je to prednost zadržala vse do konca in zasluženo osvojila lovoriko v večnem mestu. Navsezadnje je Šarapova (7. nosilka) v polfinalu izločila tudi 1. igralko sveta Caroline Wozniacki.

Slovenski košarkar (Saša Vujačič) in zaročenec Marije Šarapove je bil lahko več kot zadovoljen s končnim rezultatom

Slovenski košarkar (Saša Vujačič) in zaročenec Marije Šarapove je bil lahko več kot zadovoljen s končnim rezultatom

"Sanjalo se mi je o tej zmagi v Rimu. Res sem vesela, da mi je končno uspelo. Prepričana sem, da je to šele začetek mojih uspehov," je bila vesela Šarapova, ki je finale končala po 1 uri in 23 minutah ter prišla do 23. turnirske zmage, prve v letu 2011. Za Rusinjo je to tretja lovorika na peščeni podlagi, a največja od teh.

Stosurjeva, ki je na poti do finala izločila tudi Polono Hercog in pa 2. nosilko Francesco Schiavone ter četrtopostavljeno Li Na, je izgubila še osmi medsebojni dvoboj s Šarapovo, danes pa jo je pokopal predvsem začetni udarec oziroma izkoristek nanj.

 

Internazionali BNL d'Italia 2011
Rim, ITA
09.05.2011-15.05.2011
Nagradni sklad: $2050000
Podlaga: Pesek
Tip: WTAFinale:

(7) Maria Sharapova (RUS) d. (6) Samantha Stosur (AUS) 62 64

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete