Rola in Bedene izgubila v 1. krogu travnatega Queensa!

09.06.2014
LONDON, V.B. - Oba slovenska predstavnika v 1. krogu ATP turnirja v Queensu Blaž Rola in Aljaž Bedene sta izgubila.

23-letni Blaž Rola (91.na ATP) in leto starejši Aljaž Bedene (132. na ATP) sta imela čast krstiti travo na prelepem ATP turnirju v Queensu, saj sta na zelenico stopila kot prva. Kljub temu, da nista razočarala, sta vseeno ostala praznih rok in brez dobljenega niza.

Prva priprava na sloviti Wimbledon bo hitro pozabljena, toda Blaž in Aljaž sta pridobila izkušnjo več, saj na travnati podlagi skoraj ne igrata. 

Blaž Rola je prvič igral na travnati podlagi in kljub porazu pokazal odličen nastop

Blaž Rola je prvič igral na travnati podlagi in kljub porazu pokazal odličen nastop

Bedene je moral s 7-6(2), 6-4 priznati premoč Paulu-Hnreiju Mathieuju (92. na ATP), na osrednjem terenu pa je Rola igral s tekmecem, ki mu je preprečil nastop v glavnem delu Roland Garrosu. Britanec James Ward (155. na ATP) je po peščeni zmagi vknjižil še travnato z rezutatom 7-5, 6-4.

Blaž Rola se je sploh prvič v profesionalni karieri srečal z najhitrejšo podlago na turneji in nakazal, da bi znal na njej tudi zelo dobro odigrati. Ima odlične slize udarce in voleje, kar je bistvenega pomena na travi, v dvoboju s starim znancem Wardom, ki pa je za razliko od njega rojen na travi, pa je kar nekajkrat poskušal na mreži. Včasih si ni dobro pripravil položaja in to je Britanec izkoristil, vendar nič ne de. Ptujčan je imel svojo priložnost v 1. nizu, ko je najprej po izmenjavi brejkov prišel do žogice, ki bi mu prinesla vodstvo 5-4 in servis, a je ni izkoristil. V 12. igri je to uspelo Wardu za dobljen uvodni del. 2. niz je odličila ena sama žogica za odvzem servisa, ki je bila na strani izkušenejšega, 27-letnega Britanca. Slednji je leta 2011 v Queensu že igral polfinale.

Tretji britanski tenisač je bil drugič boljši od Blaža Role v zadnjih nekaj dnevih. Premagal ga je na pesku na Roland Garrosu, sedaj še na travi v Londonu.

Tretji britanski tenisač je bil drugič boljši od Blaža Role v zadnjih nekaj dnevih. Premagal ga je na pesku na Roland Garrosu, sedaj še na travi v Londonu.

Aljaž Bedene je bil na terenu ob isti uri kot Rola, njegov tekmec pa še bolj izkušen, 32-letni Francoz Mathieu, ki je bil leta 2008 že 12. igralec sveta. V Queensu sicer dlje od 3. kroga ni pogledal, a je bil dovolj dober, da ga ni zaustavilo tudi 18 asov iz loparja Ljubljančana, ki ima stalno prebivališče v britanski prestolnici.

Mathieu je serviral 12 asov, na svoj servis pa je bil tako suveren, da je Bedene ostal brez priložnosti za brejk. Na prvi in drugi začetni udarec je Francoz oddal vsega 10 točk, za vstop v 2. krog pa je bil dovolj en odvzem servisa. No, veseli že dejstvo, da je Aljaž nazaj na Touru po bolečinah in težavah z zapestjem, ki naj bi bile sedaj odpravljene. 

Za nastop v 1. krogu glavnega dela več kot 700,000 evrov vrednega travnatega turnirja sta prejela vsak po 3,755 evrov, a ostala brez točk.

 

AEGON Championships
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 09.06.2014 - 15.06.2014
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: € 711,010
http://www.lta.org.uk/fans-major-events/LTA-summer-grass-court-events/AEGON-Championships/ 


1. krog:

James Ward (Great Britain) beat Blaz Rola (Slovenia) 7-5 6-4
Paul Henri Mathieu (France) beat Aljaz Bedene (Slovenia) 7-6(2) 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete