Super začetek Aljaža Bedeneta v Queensu!

10.06.2013
LONDON, VB - 23-letni slovenski tenisač Aljaž Bedene (78. na ATP) je odlično začel z nastopi na travnati površini. Ljubljančan je v 1. krogu Queensa po dveh zaporednih nizih ugnal Francoza Paula-Henrija Mathieuja.

Aljaž Bedene je za začetek  tekmovanj na travnati podlagi premagal igralca, ki se na tej površini zelo dobro znajde. 31-letni Francoz Paul-Henri Mathieu, trenutno 80. igralec sveta, nekoč pa že 12.,  je dvakrat igral v osmini finala Wimbledona, na travi ima precej več izkušenj, pa danes ni zmogel parirati osem let mlajšemu Aljažu, ki je na zelenci igral vsega tri dvoboje v profesionalni karieri. Bedene je Francoza izločil po 1 uri in 26 minutah s 7-6(5), 6-3

Spoštovanja vredno igro na travnati podlagi je prikazal Bedene v 1. krogu turnirja AEGON  Championships. 14 asov, 2 odvzema servisne igre ob šestih priložnostih, 83% izkoristek točk na prvi začetni udarec, vse to je bilo dovolj suvereno za gladko zmago  nad francoskim  tenisačem. Uvodni del je Aljaž dobil po podaljšani igri, v drugem pa vseskozi pritiskal na igro tekmeca, kar je prineslo pozitiven rezultat in zmago. Bravo!

Aljaž, ki bo čez dva tedna prvič zaigral v glavnem delu slovitega Wimbledona, se bo v 2. krogu meril s 6. nosilcem Samom  Querreyem. Američan je bil  v 1. krogu prost.

 

AEGON Championships
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 10.06.2013 - 16.06.2013
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: € 683,665
http://www.lta.org.uk/fans-major-events/LTA-summer-grass-court-events/AEGON-Championships/ 


1. krog:

Aljaz Bedene (Slovenia) beat Paul Henri Mathieu (France) 7-6(5) 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete