Rola izločil italijanskega veterana za četrtfinale Bielle

11.02.2021
BIELLA, ITALIJA - Blaž Rola se lahko v četrtfinalu ATP turnirja serije challenger sreča z nekdanjim 1. igralcem sveta.

Slovenski teniški igralec Blaž Rola (159. na ATP) je po treh nizih s 3-6, 7-5, 6-4 premagal domačina Mattea Violo in se na 45,000 USD vrednem turnirju v Bielli prebil v četrtfinale.

30-letni Ptujčan je v italijanski pokrajini Piemont med osmimi najboljšimi in bi se lahko v naslednjem krogu pomeril z nekoč 1. igralcem sveta, v zadnjih petnajstih letih enim najboljših tenisačev, ki je spadal v t.i. veliko četverico, Britancem Andyjem Murrayjem.

Novembra lani je bil Rola nazadnje v četrtfinalu turnirjev serije challenger, v polfinalu pa prav v Bielli lani konec septembra, le da je bil takrat turnir na pesku, ta teden pa se igra v dvorani. Za ponovitev tega mu manjka zmaga, a naloga ne bo lahka.

Italijanskega veterana (225. na ATP), 33-letnega Violo, je Blaž premagal tudi lani v Bielli, ko je izenačil izid v medsebojnih srečanjih na 1:1. Prvi obračun pred enajstimi leti na futuresu je namreč dobil Italijan. Danes za drugo zmago proti Violi je moral pokazati vse znanje. V 2 urah in 23 minutah je Rola izstrelil 5 asov, bil za odtenek boljši na prvem servisu in slabši na drugem. Videli smo po šest brejkov na obeh straneh, Blaž je imel več priložnosti, predvsem pa je izkoristil najbolj pomembne v drugem in tretjem nizu. Na koncu je imel v statistiki le dve osvojene točke več (99:97), a tudi dva niza pod pasom, kar ga je popeljalo v četrtfinale.

Naslednja ovira bo dvoboj proti britanski legendi Andyju Murrayju ali pa Italijanu Gian Marcu Moroniju. 33-letni Murray je trenutno 125. na ATP lestvici in je kot povabljenec 1. nosilec, v 1. krogu je izločil neugodnega Mertererja, 22-letni Moroni se nahaja na 234. mestu. 


BIELLA CHALLENGER INDOOR 1
Kraj: Biella (Italija)
Datum: 08.02.2021 - 14.02.2021
Kategorija: ATP Challenger 80
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: €44.820

2. krog:

6-Blaz Rola (Slovenia) beat Matteo Viola (Italy) 3-6 7-5 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete