Blaž Kavčič zaradi poškodbe predal finale v Bielli!

05.10.2020
Blaž Kavčič je bil pred pragom 18. naslova na teniških turnirjih ATP Challenger!

BIELLA, ITALIJA - Na ATP Challengerju v Bielli na severu Italije je bil finalni dvoboj zaradi dežja preložen na danes (11h), V njem se je Blaž Kavčič potegoval za že svoj 18. naslov na turnirjih serije ATP Challenger. Danes se je dvoboj začel pri vodstvu Slovenca s 7-6(4), 4-3 v nizih. Upali smo, da bo Slovencu premor koristil, a se je zgodilo ravno nasprotno. V zadnjih letih je imel nekaj resnih težav s poškodbami in včerajšnji dvojni program je slabo vplival na njegovo telo, še posebej, ker zaradi pojava virusa covid-19 ni v tekmovalni formi. Njegov nasprotnik Facundo Bagnis je dobil uvodne 3 igre in izenačil v nizih. Blaž je še poskušal na začetku 3. niza, a je hitro uvidel, da ne bo šlo in je dvoboj pri 15:30 v prvi igri predal. Čutil je bolečine na kolenskih vezeh leve noge. Na koncu je bilo 7-6(4), 4-6,15:30. Ostal je pri 17. lovorikah, Argentinec je sedaj pri številki 13!

“Gre za poškodno zadnje mišice. Trenutno me zelo boli, že ob vsakem daljšem koraku je zelo boleče. Po včerajšnji prekinitvi in vodstvu sem začutil bolečino pri 5:4 za tekmeca. Takoj sem vedel, da ne bom mogel nadaljevati. Kljub zdravniški pomoči nadaljevanje ni bilo možno. Razočaran sem. Zadnjih šest mesecev sem garal in bil na pravi poti. Res sem dobro treniral in verjamem, da bi s takšno igro prišel nazaj med najboljše. Že na OP Francije sem zapravil dve zaključni žogi. Če bi zmagal tisti dvoboj, bi verjetno šlo v nadaljevanju samo še navzgor. Tu v Italiji sem res igral dobro. Verjetno pa je bila težavo tudi ta, da sem dva dni zapored igral dva dvoboja na dan. To pomeni tudi dvojno ogrevanje. Ob tem pa je bilo igrišče tudi zelo mokro in kot kaže je bilo vsega preveč. Več o poškodbi bo znanega v naslednjih dneh,” je na poti domov razočarano pojasnil stanje Ljubljančan.

Blaž Kavčič si je priigral 48 ATP točk in prejel 3,650€ denarne nagrade!

Slovenec je že odpovedal nastop na ATP Challengerju v Barceloni ta teden!

Organizatorji so imeli veliko težav s programom, saj je dež oviral urnik dvobojev. Tako Blaž Rola kot Blaž Kavčič sta bila uspešna tudi v četrtfinalu. 29-letni Rola (148. na ATP) je premagal izkušenega domačina 33-letnega Mattea Violo (229. na ATP) s 6-2, 7-5 v nizih. V edinem medsebojnem dvoboju je pred 10 leti slavil Italijan, tokrat je bil boljši Slovenec. 33-letni Kavčič (298. na ATP) je imel malo več dela. Nasproti mu je stal 23-letni 201 cm visoki Američan Maxime Cressy (159. na ATP), ki pa ni zdržal pritiska na svoj servis. Na koncu je bilo 6-4, 6-4 za Slovenca v njunem prvem medsebojnem dvoboju!

Za "nagrado" sta se Slovenca v polfinalu pomerila med seboj. V 1. nizu sta bila oba trdna pri servisu, odločilni brejk je uspel Roli v 12. igri. V 2. nizu je Kavčič povedel s 3-2 z brejkom nato je dež prekinil srečanje, ki se je nadaljevalo danes dopoldan. Rola je uspel izenačiti na 4-4 vendar je zadnji 2 igri dobil Kavčič in izenačil v nizih. Kot da bi to mlajšemu Slovencu vzelo zagon in izkušeni Kavčič je v odločilnem nizu oddal le 1 igro ter se uvrstil v finale! To je bil njun tretji medsebojni dvoboj, vse je dobil Kavčič!

Blaž Rola si je priigral 29 ATP točk in 2,160€ denarne nagrade!

Po nekaj pavze se je že začel finalni dvoboj, kjer je Slovenca čakal 30-letni Argentinec Facundo Bagnis (129. na ATP). Do sedaj sta odigrala 2 medsebojna dvoboja, oba je dobil Blaž na peščeni podlagi leta 2012 (Montevideo, Buenos Aires). 

 


BIELLA CHALLENGER 2020
Kraj: Biella (Italija)
Datum: 28.09.2020 - 0.10.2020
Kategorija: ATP Challenger
Nagradni sklad: €44.820
Podlaga: Pesek

Finale:

pr-Blaz Kavcic (Slovenia) vs 4-Facundo Bagnis (Argentina)  7-6(4) 4-3 TBC

 

foto: Facebook

pripravil. Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete